Име: Шери (пъстрата) и Майк (черно-бял)
Пол: женски и мъжки
Порода: няма
Възраст: Шери 6-7 години и Майк 3-4 години
Размер: Шери - 2.8кг, Майк - 5кг
Паспорт, ваксини, чип: не
Кастрация : да
Медицинско състояние: отрицателен троен тест, болни зъби
Характери: социални и мили

Търсят приемен/приемни или постоянен/постоянни домове и подкрепа за лечението и престоя си в клиниката.

Шери и Майк са осиновени

12.05.2022

В приемен дом са от 10.05. Много мили и любвеобилни. Проявяват сериозен интерес, когато приемният им стопанин си готви нещо:) Търсят постоянен дом - за предпочитане заедно. Могат да бъдат разделени, но ще е мъчно и за двамата...

Нужна им е подкрепа за грижите.

18.04.2022

Устата на Шери не беше в добро състояние, почистена е и са извадени зъби, в момента се храни само с мека храна и приема антибиотик. Нивото на белтъците ѝ е много ниско и ще ѝ бъде пуснат втори кръвен тест в края на седмицата. При Майк също са отстранени няколко болни зъби, неговото общо състояние е по-добро.

Двете котета са изключително привързани един към друг, а в същото време са и много гальовни и мили с хората.

Шери и Майк - дадохме им тези имена, защото не знаем как са се казвали, когато са имали свой дом. Някога домашни котки, от около половин година те оцеляват на улицата. Жената, която ги е гледала, е поставена пред тежкото решение да напусне своето жилище. Заедно с куп други лични и здравословни усложняващи проблеми, за които не искаме да съдим в ситуацията, на Шери и Майк им се налага да обитават външния свят.

А външният свят, приятели, не винаги е благоприятен. Доброволец, който посещава района веднъж седмично, забелязва, че шареното коте започва да изглежда зле - има засъхнала кръв около носа, получава хрипове, докато се храни, не дъвче добре храната, накуцва и понякога държи по-особено гръбнака си.

Котките са социални и лесно влизат в транспортните клетки. Вече са били кастрирани, а първоначалният преглед е с отрицателен троен тест и за двете, но предстои да им се вадят болни зъби.

Имат нужда от подкрепа за грижите и престоя си в клиниката, докато им търсим дом/ове.