Помогни на Краси

1 178 лв. от 3 000 лв. събрани

Търсим осиновител или приемен родител за Краси! Докато го открием, той има нужда от финансова подкрепа за грижата и за хотелския престой. Благодарни сме всеки Дарител подал ръка на Краси🙏

Историята↓

лв.
 
Избери начин за даряване
Дарител

Данни на карта
Това е сигурно SSL криптирано плащане.
Terms

Дарение Общо: 100 лв.

  • Име: Краси
  • Пол: Мъжки
  • Възраст: 1г
  • Кастрация: Да
  • Паспорт/чип/ваксина: Да
  • Медицинско състояние: Диагноза: менингит. Приет в много тежко състояние, след хирургия – кастрация от Екоравновесие. Кучето има неврологична клиника (треперене) на задните крайници и трудно се изправя. Настанено е на лечение в ЦВК-София.
  • Прогноза и терапия: 19.11.23Краси се чувства много добре, храни се движи се, изправя се сам, треморите намаляват, ходи на разходки. Няма нужда от специални грижи, изправя се сам и върви без помощ. Терапия – преднизолон, когниван и тромкардин и стероиди. Тъй като диагнозата е менингит, повлияващ се на стероиди. Терапията ще е около 20дни, в зависимост от симптомите, дозата ще се намаля и трябва да се проследи като се спрат дали ще има тремори.
  • Характер: Социален, много мил, разбира се с други животни.
  • Историята/1.10.23 г:  Намерен в кв. Красно село:  Вижте тук: VIDEO 
  • Търси приемен/постоянен дом. Ако желаете да осиновите Краси или да бъдете негов приемен родител, попълнете тази форма и ние ще се свържем с вас: Въпросник за кандидат-осиновител на бездомно животно

19.10.2023

Дойде пълният резултат от Лабоклин и имаме диагноза – чувствителен на стероид менингит, което означава, че започва схема със стероиди за период поне месец. Проследяваме дали ще прави гърчове, за сега не е имал. Краси се чувства много добре, храни се движи се, изправя се сам, треморите намаляват, ходи на разходки. Няма нужда от специални грижи, изправя се сам и върви без помощ. Терапия – преднизолон, когниван и тромкардин и стероиди. Тъй като диагнозата е менингит, повлияващ се на стероиди. Терапията ще е около 20дни, в зависимост от симптомите, дозата ще се намаля и трябва да се проследи като се спрат дали ще има тремори.

Причините за SRMA, не са напълно изяснени, но е установена реакция на имунната система(автоимунна реакция). Резултатът от дейността ѝ е силно възпаление на кръвоносните съдове в околността на мозъка(възпаление на мозъчните обвивки).Имунната система започва да атакува собствените си клетки. Признаците на SRMA включват предимно неврологични прояви (нежелание или невъзможност за изправяне и ходене, мукулна слабост във всичките 4 крайника, тремори и треперене, гърчове, обилно слюноотделяне и т.н).Понякога умерена до висока температура, повръщане, отказ от храна и обща слабост.Симптомите могат да прогресират с времето. С навременно лечение кучетата могат да продължат да живеят нормален живот. Около 10%-15% от тях могат получат рецидив въпреки прилаганата кортикостероидна терапия.