• Име: Дъсти
  • Пол: Мъжки
  • Кастрация: да
  • Възраст: Около 7г, но е възможно да е много по-млад.
  • Характер: кротък, спокоен.
  • Медицинско състояние: С котешки СПИН (не е опасен за хора или кучета).
  • Подходящ ли е Дъсти за вас? Дъсти е изключително спокоен, леко апатичен и много красив котарак. Може да ви бъде приятен компаньон, без да ви досажда и привлича вниманието към себе си. Той ще си стои кротко до вас, а когато го погалите ще мърка доволно:) Не е препоръчително да живее с други котки, освен ако и те не са носители на СПИН. Необходимо е да се води на периодични контролни прегледи на венците, вадени са болни зъби. На 31.08 приключи 84 дневно лечение с лекарство GS срещу FIP. Трябва да се наблюдава общото състояние 84 дни след това. Към момента е здарв , храни се добре и готов да си отиде вкъщи.
  • Историята: Уличен котарак, намерен в окаяно състояние.
  • Търси дом и подкрепа за грижите

10.01.23

Операцията на Дъсти премина. Всички зъби на Дъсти са извадени и вече не го боли! Дори има голям апетит и се храни с удоволствие. На 23.01 предстои контролен преглед. Дъсти все още търси осиновители.

21.12.2022

Дъсти бе заведен за контролен преглед от своите приемни стопани. Кръвните му изследвания не са идеални, но е очаквано, тъй като е носител на котешки СПИН. И докато някои котки могат да живеят дълги години със СПИН безпроблемно, нашето момче пребори и ФИП, а сега се бори и с последиците от имунодефицита. Зъбите и устата на Дъсти са се възпалили отново и се налага да му се извадят и малкото останали зъби. Има множество язвички в устата,
които му пречат да се храни – затова му е поставен антибиотик с депо действие от 14 дни. Лекарството ще намали болката и ще успокои цялостното състояние на устата, така че след Нова година да може да бъде направена операцията.

Наред с това Дъсти получава и ранички по лапите – отново следствие на котешкия СПИН. Раните са почистени и обработени и скоро ще зараснат.

Всички тези грижи ще струват не малко пари, затова ви молим за вашата помощ.

15.10.2022

Дъсти днес притигна в приемният си дом в Бургас. Спокоен и мъркащ, той най-накрая усети топлината на любящия дом:)Вижте: Видео Благодарим от сърце на приемните му родители. Продължавме да търсим Осиновители. Кандидатствай за Осиновител на Дъсти

10.10.2022

Доста дълго време никой не се отзова на нуждата на Дъсти да излезе от клиниката и той прекара 4 потискащи месеца зад решетките в стационара. За наш късмет, доброволката, която беше приела коте Кольо на приемен дом, ни помогна отново и майка ѝ ще вземе Дъсти като приемен родител в Бургас, за да има той топли зимни дни. От 01.10 до заминаването си той е за кратко в първия си приемен дом, в София. Трудно му е да се отпусне и да повярва, че е в дом, макар и за малко, но всеки ден става все по-спокоен. Единствената специфика по отглеждането на Дъсти в момента е, че се храни основно с мека храна или накиснати във вода гранули. Дъсти продължава да търси постоянен дом, където кротко да си поживее.

13.09.2022

Дъсти официално е с негативен тест за Микоплазма и не приема антибиотик. Последната му пълна кръвна картина е от днес и няма нищо притеснително в параметрите му.

Момчето се отпуска все повече с хора и няма търпение някой Човек да го поиска, за да се преобрази в красивия котарак, който всъщност е.

23.08.2022

Ден 76/84 от лечението с GS. Вижда му се краят… но всъщност предстои още много дълъг път.

Устата на Дъсти не беше добре – извадени са 7 болни зъба, сега ще приема антибиотик няколко дни. За носителите на котешки СПИН болните венци и зъби са нещо обичайно. Нужно е просто да се наблюдават и да се взимат навременни мерки.
Взета му е и кръв за нови изследвания – ПКК е добре, има изменения в биохимията, но предполагаме, че се дължи на боледуването му. Изпраща се и нова проба до Германия, надяваме се микоплазмата да я няма. Дъсти търси спокоен дом, където да се възстановява.

18.07.2022

След повторени тестове, Дъсти се оказа все още позитивен за едната Микоплазма и е насрочено антибиотично лечение за период от около месец, като паралелно с това продължава GS инжекжиите за FIP.
Съмненията и за FIV се потвърдиха – Дъсти е носител на котешки имунодефицитен вирус или иначе казано котешки СПИН. Това не трябва да ни стряска, не променя ситуацията му особено, просто става ясно, че занапред Дъсти ще трябва да води спокоен живот без да съжителства с други котки или може да е с друга котка, която също е носител на FIV.

13.07.2022

Ден 35/84 от лечението за ФИП. Кротува и чака, отегчението от това да е в клетка, се вижда в очите му … Все повече се радва на галене и внимание.
Вече е кастриран, лечението за Микоплазма приключи. Пратен е контролен тест в Германия.

04.07.2022

Ден 26/84 – Дъсти вече наддава тегло, което е много добра индикация. Преди 2 седмици тежеше едва 3600гр, а сега – 4300гр. Кротък и спокоен, той няма нищо против да е и в компанията на децата на лекарите.

11.06.2022

Дъсти още е анемичен и е под наблюдение, но момчето има добър апетит. В допълнение, паралелно с лечението за FIP, при Дъсти са изолирани два вида Микоплазма. Предписано е лечение с два вида антибиотици, от които единият ще приема три седмици, а другият месец. След края на курса, ще бъде тестван отново за Микоплазма. През това време той трябва да живее изолиран от други котки. Когато се стабилизира, ще трябва да се вадят и зъби. Предстои много работа по Дъсти…

09.06.2022

Започнато е 84 дневното лечение с ампули GS. Курсът не бива да се прекъсва. Една ампула струва между 40$ и 60$ (зависи какво има налично) и засега му стига за 2.5 дни.

07.06.2022

Нужни са грубо 3000лв за лекарство GS.

Дъсти има протеин в урината, уголемени и плътни бъбреци, инфекция в устата и анемия, ПСР за котешки корона вирус – положителен. Всичко това, в допълнение с резултата от немската лаборатория – много висок титър на антитела за корона вирус (20 от праг 9) – води до настоящата му диагнозаa, а именно нашумялата, тежка и смъртоносна генна мутация под името инфекциозен перитонит, FIP.

Покрай милата ни Бети (котето, което загубихме заради тази болест) и още десетки, дори стотици случаи, знаем за лекарството GS, което е скъпо и се продава по различни и не особено законни канали. Намерихме начин да осчетоводим този разход, но трябва спешно да съберем тази сериозна сума от над 3000лв, както и да покриваме разходите за престоя му в клиниката.

Паралелно с това Дъсти търси приемен дом, където да живее спокойно, докато тече 84 дневното лечение с ежедневни инжекции.

06.06.2022

Стискайте палци за Дъсти, приятели!
Първоначалният преглед показва колко точно лош може да бъде уличният живот, когато няма кой да се погрижи за теб достатъчно дълго време…

Дъсти е анемичен, показателите му ще бъдат следени, за да се види дали анемията се задълбочава. Ако това е така, той ще има нужда от кръвопреливане. В допълнение, бъбреците му също не са в идеална форма – за това също ще се следи, силно се надяваме да се закрепи.
Тройният му тест е отрицателен, но за капак – по кръвна картина, лекарите имат съмнение за корона вирус. Предстои да разберем какво ще излезе, след като изпратят тест за титър на антитела до лаборатория в Германия.
В букета от беди, които могат да сполетят едно уличниче, добавяме и лошо състояние на зъбите – когато е стабилен, ще е добре да се извадят увредените. Кожен проблем …поне това няма. Козината вероятно пада, заради ниското качество на живот. За финал – има стара рана на едното краче, която е обработена.

Дъсти е на антибиотик и поддържаща терапия. Състоянието му се следи и следващите няколко дни ще покажат какво предстои от тук нататък. В момента е под лекарско наблюдение на стационар. Хубавото е, че има апетит и не отказва храна.

Дъсти има огромна нужда от помощ за своето лечение и престой в клиниката.