12.06.23

Приятели, с огромна мъка пишем този пост… Така ни се иска да не е тъжен, а да ни даде утеха и вдъхне надежда… За наше огромно съжаление коте Дъсти мина по дъгата, тихо и кротко напусна този свят. Бъбречна недостатъчност бе последното препятствие по пътя му, а борбата с това медицинско състояние е често или дори винаги неравностойна.

От октомври насам Дъсти бе в приемен дом при Кичка – майката на Вики, която преди време бе приемна спасителка за коте Кольо. За тези няколко месеца в компанията на дамата, която отвори дома и сърцето си за него, Дъсти сякаш разцъфтя и се превърна от изплашен и боязлив уличник в обичащ безрезервно домашен котарак. Думи нямаме да опишем благодарността си към Вики и майка ѝ за това, което направиха за един нежелан, неугледен и болнав котарак и вярваме, че Дъсти е усетил обичта им. От тях знаем, че любимото му занятие е било да се излежава на шкафа на терасата, където слънчевите лъчи топлят котешкото му сърчице.

И така, нашата утеха е, че още едно невинно същество успя да усети що е то домашен уют и спокоен живот, с хубави хора до себе си. А надеждата ни – че и други биха последвали добрия пример да помогнат на животинка в нужда.

Почивай в мир, мило момче. Слънцето ще грее за теб🙏🤍🐱

  • Име: Дъсти
  • Пол: Мъжки
  • Кастрация: да
  • Възраст: Около 7г, но е възможно да е много по-млад.
  • Характер: кротък, спокоен.
  • Медицинско състояние: С котешки СПИН (не е опасен за хора или кучета).
  • Подходящ ли е Дъсти за вас? Дъсти е изключително спокоен, леко апатичен и много красив котарак. Може да ви бъде приятен компаньон, без да ви досажда и привлича вниманието към себе си. Той ще си стои кротко до вас, а когато го погалите ще мърка доволно:) Не е препоръчително да живее с други котки, освен ако и те не са носители на СПИН. Необходимо е да се води на периодични контролни прегледи на венците, вадени са болни зъби. На 31.08 приключи 84 дневно лечение с лекарство GS срещу FIP. Трябва да се наблюдава общото състояние 84 дни след това.
  • Историята: Уличен котарак, намерен в окаяно състояние.

10.01.23

Операцията на Дъсти премина. Всички зъби на Дъсти са извадени и вече не го боли! Дори има голям апетит и се храни с удоволствие. На 23.01 предстои контролен преглед. Дъсти все още търси осиновители.

21.12.2022

Дъсти бе заведен за контролен преглед от своите приемни стопани. Кръвните му изследвания не са идеални, но е очаквано, тъй като е носител на котешки СПИН. И докато някои котки могат да живеят дълги години със СПИН безпроблемно, нашето момче пребори и ФИП, а сега се бори и с последиците от имунодефицита. Зъбите и устата на Дъсти са се възпалили отново и се налага да му се извадят и малкото останали зъби. Има множество язвички в устата,
които му пречат да се храни – затова му е поставен антибиотик с депо действие от 14 дни. Лекарството ще намали болката и ще успокои цялостното състояние на устата, така че след Нова година да може да бъде направена операцията.

Наред с това Дъсти получава и ранички по лапите – отново следствие на котешкия СПИН. Раните са почистени и обработени и скоро ще зараснат.

Всички тези грижи ще струват не малко пари, затова ви молим за вашата помощ.

15.10.2022

Дъсти днес притигна в приемният си дом в Бургас. Спокоен и мъркащ, той най-накрая усети топлината на любящия дом:)Вижте: Видео Благодарим от сърце на приемните му родители. Продължавме да търсим Осиновители. Кандидатствай за Осиновител на Дъсти

10.10.2022

Доста дълго време никой не се отзова на нуждата на Дъсти да излезе от клиниката и той прекара 4 потискащи месеца зад решетките в стационара. За наш късмет, доброволката, която беше приела коте Кольо на приемен дом, ни помогна отново и майка ѝ ще вземе Дъсти като приемен родител в Бургас, за да има той топли зимни дни. От 01.10 до заминаването си той е за кратко в първия си приемен дом, в София. Трудно му е да се отпусне и да повярва, че е в дом, макар и за малко, но всеки ден става все по-спокоен. Единствената специфика по отглеждането на Дъсти в момента е, че се храни основно с мека храна или накиснати във вода гранули. Дъсти продължава да търси постоянен дом, където кротко да си поживее.

13.09.2022