12.06.23

Приятели, с огромна мъка пишем този пост… Така ни се иска да не е тъжен, а да ни даде утеха и вдъхне надежда… За наше огромно съжаление коте Дъсти мина по дъгата, тихо и кротко напусна този свят. Бъбречна недостатъчност бе последното препятствие по пътя му, а борбата с това медицинско състояние е често или дори винаги неравностойна.

От октомври насам Дъсти бе в приемен дом при Кичка – майката на Вики, която преди време бе приемна спасителка за коте Кольо. За тези няколко месеца в компанията на дамата, която отвори дома и сърцето си за него, Дъсти сякаш разцъфтя и се превърна от изплашен и боязлив уличник в обичащ безрезервно домашен котарак. Думи нямаме да опишем благодарността си към Вики и майка ѝ за това, което направиха за един нежелан, неугледен и болнав котарак и вярваме, че Дъсти е усетил обичта им. От тях знаем, че любимото му занятие е било да се излежава на шкафа на терасата, където слънчевите лъчи топлят котешкото му сърчице.

И така, нашата утеха е, че още едно невинно същество успя да усети що е то домашен уют и спокоен живот, с хубави хора до себе си. А надеждата ни – че и други биха последвали добрия пример да помогнат на животинка в нужда.

Почивай в мир, мило момче. Слънцето ще грее за теб🙏🤍🐱

  • Име: Дъсти
  • Пол: Мъжки
  • Кастрация: да
  • Възраст: Около 7г, но е възможно да е много по-млад.
  • Характер: кротък, спокоен.
  • Медицинско състояние: С котешки СПИН (не е опасен за хора или кучета).
  • Подходящ ли е Дъсти за вас? Дъсти е изключително спокоен, леко апатичен и много красив котарак. Може да ви бъде приятен компаньон, без да ви досажда и привлича вниманието към себе си. Той ще си стои кротко до вас, а когато го погалите ще мърка доволно:) Не е препоръчително да живее с други котки, освен ако и те не са носители на СПИН. Необходимо е да се води на периодични контролни прегледи на венците, вадени са болни зъби. На 31.08 приключи 84 дневно лечение с лекарство GS срещу FIP. Трябва да се наблюдава общото състояние 84 дни след това.
  • Историята: Уличен котарак, намерен в окаяно състояние.

10.01.23

Операцията на Дъсти премина. Всички зъби на Дъсти са извадени и вече не го боли! Дори има голям апетит и се храни с удоволствие. На 23.01 предстои контролен преглед. Дъсти все още търси осиновители.

21.12.2022

Дъсти бе заведен за контролен преглед от своите приемни стопани. Кръвните му изследвания не са идеални, но е очаквано, тъй като е носител на котешки СПИН. И докато някои котки могат да живеят дълги години със СПИН безпроблемно, нашето момче пребори и ФИП, а сега се бори и с последиците от имунодефицита. Зъбите и устата на Дъсти са се възпалили отново и се налага да му се извадят и малкото останали зъби. Има множество язвички в устата,
които му пречат да се храни – затова му е поставен антибиотик с депо действие от 14 дни. Лекарството ще намали болката и ще успокои цялостното състояние на устата, така че след Нова година да може да бъде направена операцията.

Наред с това Дъсти получава и ранички по лапите – отново следствие на котешкия СПИН. Раните са почистени и обработени и скоро ще зараснат.

Всички тези грижи ще струват не малко пари, затова ви молим за вашата помощ.