Нека излекуваме Дъсти от FIP

1 735 лв. от 3 000 лв. събрани
лв.
 
Избери начин за даряване
Дарител

Данни на карта
Това е сигурно SSL криптирано плащане.
Terms

Дарение Общо: 50 лв.

  • Име: Дъсти
  • Пол: Мъжки
  • Кастрация: да
  • Историята:
    Ще ни помогнете ли да го излекуваме?Кръстихме го Дъсти (от прах, прашен).Той мяука без глас и търси помощ от всеки минувач с надежда, че няма да бъде подминат заради външния си вид…Красивите очи му са пълни с болка. Не знаем какво е преживял, но има нужда от спешна медицинска помощ. В много лошо общо състояние, слаб и вероятно с кожен проблем.След прегледа ще се установи какво предстои. Силно се надяваме да не е заразен, защото лечението на животни с кожни болести е дълго, скъпо и много трудно се намират места в клиниките.Кот пътува към ЦВК-София. Ще пишем скоро с повече инфо.
  • Молим за подкрепа: Дари за лечението на Дъсти

18.07.2022

След повторени тестове, Дъсти се оказа все още позитивен за едната Микоплазма и е насрочено антибиотично лечение за период от около месец, като паралелно с това продължава GS инжекжиите за FIP.
Съмненията и за FIV се потвърдиха – Дъсти е носител на котешки имунодефицитен вирус или иначе казано котешки СПИН. Това не трябва да ни стряска, не променя ситуацията му особено, просто става ясно, че занапред Дъсти ще трябва да води спокоен живот без да съжителства с други котки или може да е с друга котка, която също е носител на FIV.

Помогни на Дъсти сега

13.07.2022

Ден 35/84 от лечението за ФИП. Кротува и чака, отегчението от това да е в клетка, се вижда в очите му … Все повече се радва на галене и внимание.
Вече е кастриран, лечението за Микоплазма приключи. Пратен е контролен тест в Германия.

04.07.2022

Ден 26/84 – Дъсти вече наддава тегло, което е много добра индикация. Преди 2 седмици тежеше едва 3600гр, а сега – 4300гр. Кротък и спокоен, той няма нищо против да е и в компанията на децата на лекарите.

11.06.2022

Дъсти още е анемичен и е под наблюдение, но момчето има добър апетит. В допълнение, паралелно с лечението за FIP, при Дъсти са изолирани два вида Микоплазма. Предписано е лечение с два вида антибиотици, от които единият ще приема три седмици, а другият месец. След края на курса, ще бъде тестван отново за Микоплазма. През това време той трябва да живее изолиран от други котки. Когато се стабилизира, ще трябва да се вадят и зъби. Предстои много работа по Дъсти…

09.06.2022

Започнато е 84 дневното лечение с ампули GS. Курсът не бива да се прекъсва. Една ампула струва между 40$ и 60$ (зависи какво има налично) и засега му стига за 2.5 дни.

07.06.2022

Нужни са грубо 3000лв за лекарство GS.

Дъсти има протеин в урината, уголемени и плътни бъбреци, инфекция в устата и анемия, ПСР за котешки корона вирус – положителен. Всичко това, в допълнение с резултата от немската лаборатория – много висок титър на антитела за корона вирус (20 от праг 9) – води до настоящата му диагнозаa, а именно нашумялата, тежка и смъртоносна генна мутация под името инфекциозен перитонит, FIP.

Покрай милата ни Бети (котето, което загубихме заради тази болест) и още десетки, дори стотици случаи, знаем за лекарството GS, което е скъпо и се продава по различни и не особено законни канали. Намерихме начин да осчетоводим този разход, но трябва спешно да съберем тази сериозна сума от над 3000лв, както и да покриваме разходите за престоя му в клиниката.

Паралелно с това Дъсти търси приемен дом, където да живее спокойно, докато тече 84 дневното лечение с ежедневни инжекции.

06.06.2022

Стискайте палци за Дъсти, приятели!
Първоначалният преглед показва колко точно лош може да бъде уличният живот, когато няма кой да се погрижи за теб достатъчно дълго време…

Дъсти е анемичен, показателите му ще бъдат следени, за да се види дали анемията се задълбочава. Ако това е така, той ще има нужда от кръвопреливане. В допълнение, бъбреците му също не са в идеална форма – за това също ще се следи, силно се надяваме да се закрепи.
Тройният му тест е отрицателен, но за капак – по кръвна картина, лекарите имат съмнение за корона вирус. Предстои да разберем какво ще излезе, след като изпратят тест за титър на антитела до лаборатория в Германия.
В букета от беди, които могат да сполетят едно уличниче, добавяме и лошо състояние на зъбите – когато е стабилен, ще е добре да се извадят увредените. Кожен проблем …поне това няма. Козината вероятно пада, заради ниското качество на живот. За финал – има стара рана на едното краче, която е обработена.

Дъсти е на антибиотик и поддържаща терапия. Състоянието му се следи и следващите няколко дни ще покажат какво предстои от тук нататък. В момента е под лекарско наблюдение на стационар. Хубавото е, че има апетит и не отказва храна.

Дъсти има огромна нужда от помощ за своето лечение и престой в клиниката.

05.06.2022

въпросник за кандидат-осиновител