Име: Барак
Възраст: между 7 и 8 месеца.
Размер: Тежи 20 кг, висок е 60 см.

Медицинско състояние:
Здрав, кръвни изследвания в норма, 4д тест, обезпаразитяван няколко пъти външно и вътрешно, 2 ваксини +бяс ,чип и паспорт, кастриран.

Характер:
Прекрасен, маривен и деликатен.Жаден за любов,но с него се работи бавно и с търпение.Има нужда от време, за да ви се довери.Не е от кучетата,които веднага стават ваши. Много спокоен и некомфликтен.Разбира се с други кучета, деца.Интуитивен и много бързо възприемащ. Пътува спокойно в кола,има хигиенни навици/много дисциплиниран в това отношение/.Не лае без причина.Не отговаря на лая на други кучета, но пази собственика си.

Енергичен и има нужда от доста движение.Проблемът не е, че като е малко движението буйства или прави нещо,напротив- лежи си.Но той определено има ловен инстинкт и е свикнал да броди доста.Това не му пречи да се разхожда в парка и квартала, но определено не обича особено каишката си.

Подходящ е за отглеждане в къща с двор, в която да живее свободен или за хора, които имат интензивен начин на живот-млади или планинари или просто такива готови да му посветят повечко време, за да могат да заедно да се разхождат на дълги разходки.

Историята:
Срещнахме го на една вилна зона. Беше кожа и кости и на няколко пъти се опитвах да го храня,но не искаше.Или хапваше и веднага бягаше.После започна да ни чака всяка седмица, явно знаеше кога е петък и отиваше на улицата пред къщата,беше целият трънясал.Прибрахме го ,защото ни намираше на всяка разходка в планината, тичаше след колата когато тръгвахме за някъде, следваше ни когато излизахме с колелата по 20 км.Хората малко се плашеха от него и винаги го гонеха и накрая и той започна да ги лае.На село тровят такива кучета или ловците ги отстрелват. Беше толкова горделив, хем иска любов хем някак тъжно се отдръпва.И аз накрая не издържах…
В селото, където го намерихме нямаше да издържи дълго.Така и не разбрахме дали се е родил на улицата или е изхвърлен/аз предполагам второто, защото си личеше, че е бил домашено куче.