Помогни на Джако 08.2023

79 лв. от 500 лв. събрани

Джако Ежедневен прием на таблетки: Веторил 60мг. 3 блистера × 106.50лв. ( 319.50лв. за 1мес.)Прием на лечебна храна:Urinary – суха храна и консерви. 12kg. (160лв).Периодични контролни прегледи. За Джако всеки месец са необходими ~500лв.

лв.
 
Избери начин за даряване
Дарител

Данни на карта
Това е сигурно SSL криптирано плащане.
Terms

Дарение Общо: 100 лв.

 • Име: Джако
 • Възраст: ~10г
 • Размер: 18-20кг
 • Медицинско състояние:  Диагноза: Къшинг. Преминато лечение: Операция за отстраняване на перианален тумор (наколко). Лечение след 4д тест положителен за ерлихиоза и анаплазмоза.
 • Инструкции за лечение и грижи: Ежедневен прием на таблетки: Веторил 60мг. 3 блистера × 106.50лв. ( 319.50лв. за 1мес.)Прием на лечебна храна:Urinary – суха храна и консерви. 12kg. (160лв).Периодични контролни прегледи. За Джако всеки месец са необходими ~500лв. 
 • Характер: Джако обожава хора и деца, но е избирателен в контакт с други кучета и котки. Доминантен и ако някой му изръмжи, реагира като него. Ако кучето срещу него не ръмжи, не се зъби и лае, не реагира нападателно, може да се разберат. Джако иска да е в контакт с хора. Не обича да е затворен. Подходящ е за отглеждане в къща или апартамент, но задължително трябва да има достъп вън/вътре, защото е много свободолюбив и енергичен, въпреки възрастта си. Има нужда от чести разходки. Джако вярва в хората и очаква своя истински човек, с когото да изживее старините си.
 • Историята: Намерен е в местност Гълъбец на уличното платно. Бил е домашно куче. Има изградени навици. Явно изхвърлен заради образованието/ туморите които имаше под опашката: Видео
 • Търси Дом 
 • Финасова подкрепа
 • Ако Вие сте Човекът за Джако, попълнете въпросник за кандидат-осиновител↓
 • Контакти за осиновяване: Координатор Юлия Мардиросян +359 87935579
 • ВИДЕО ОТ  УЧАСТИЕТО НА ДЖАКО ПО НОВА ТВ

ИСТОРИЯТА В ХРОНОЛОГИЧЕН РЕД:

17.02.2023 г.

Джако има няколко ракови разсейки по тялото, които кървят и трябва да се отстранят. Днес беше приет в клиника за планиран контролен преглед и изследвания и беше опериран.

16.09.2022 г.

08.08.2022 г.

Резултатите от хистологията на тумора на Джако излязоха. 📈Злокачествен, аденокарцином, характерен да се срещне при Къшинг, напълно изрязан оперативно, характерни и очаквани са метастази. Няма метастази в лимфните възли. Раната след опрацията зараства добре. Храни се и се изхожда нормално. Джако няма къде да отиде. Нямаме приемен дом нито желаещи осиновители. Вече 2ра година…Молим за подкрепа за погасяване на сметките за лечение и грижите, които до момента надхвърлят 3000лв. Благодарим на всички, които не забравят да помагат на тези, които никой не ги иска ♥️ 🙏

Изследването на Джако може да изтеглите ТУК или на снимката по-долу.

23.07.2022 г.

При редовният профилактичен преглед на Джако вчера се установи , че има рецидив.
Беше опериран по спешност в клиника „Ита Вет“ в кв.“Лозенец“.
Диагнозата му е : Разязвен перианален тумор
Наложиха се две операции:
1. Екстракция на едната анална жлеза, защото туморът беше обхванал и нея
2. Отстраняване на самия тумор
Сфинктерът на ануса му също беше засегнат почти целия от образуванието. Взета е проба за хистология.
Джако ще трябва да остане в клиниката около 2 седмици след операцията.
Ще има нужда от специализирани мед грижи, ежедневна смяна на превръзките.
Ще яде само мека храна.
До момента сумата за извършените операции и стационар за една седмица (след отстъпката за бездомни) е 1084лв.