АХИЛ Е С НОВ ПОПЕЧИТЕЛ ОТ 18.12.2018-РОСИЦА АНГЕЛОВА

18.12.2017г.Общото състояние на Ахил след операцията е добро. Опрерираното краче е със стегната превръзка, която го придържа към тялото. Процеса на възстановяване ще е дълъг, а за съжаление още от сега има изменение на здравия крак, който е започнал да се изкривява заради тежестта. Д-р Златинов назначи спешна терапия- пасивно раздвижване на крайника и рехабилитация чрез хидро пътека( ходене във вода). Терапията трябва да продължи минимум един месец. Това еозначава, че за Ахил трябва да се полагат денонощни грижи и да се води всеки ден на процедура.
Ахил ще може да замине в Германия най-рано след месец. Член на нашия екип по слуая с Ахил-Росица Ангелова е в контакт с немската организация, която очакваме да го поеме, а дотогава тя ще поеме персонално грижата за него.
Благодарим на всички съпричастни със случая на Ахил. Стискайте палци на момчето, защото той ще има нужда!
Благодарим Ви!

15.12.2017г. Ахил се възстановаява след операцията, но реални резултати могат да е очакват минимум след 3 месеца. За съжаление прогнозата за възстановяване не е оптимистична и в най-лошия случай, ще трабва да се ампутира крачето. Животът на три крака в случая на Ахил, няма да е лесен имайки предвид теглото, което ще достигне като порастне, а то е около 60кг. за неговата порода. В бъдеще той ще има нужда от постоянни специализирани грижи. Искаме да поясним, че собственика на Кучето- Стоян Абаджиев след първоначалния подписан отказ, промени решението си още на другия ден поиска да си върне кучето. Въпреки всички негативни емоции срещу него, ние вярваме, че той е готов и желае да поеме отговорността за Ахил… Въпросът е, че Ахил ще получи цялата му любов, но животорешаващи са специалните ежедневни грижи, които трябва да полага собственика. Тъй като ние знаем колко е трудно да се гледа куче-инвалид и имаме опит в тази дейност, предложихме на Стоян да помогнем, като изпратим Ахил в център за отглеждане на животни със специални нужди в чужбина, където той ще получи най-подходяща грижа. Центъра, с който работим в момента обсъждат случая на Ахил и при първа възможност ще могат да го приемат.
Молим да проявите разбиране и да не нападате собственика, защото това не помага на никой в тази ситуация… Всички реагираме емоционално и поняга стават грешки. Каквото и да се е случило….важно е да гледаме напред и да помогнем без излишно напрежение. Този момент е изключително тежък за всички, вярваме, че заедно със собственика, ЦВК и нашият екип ще вземем най-правилното решение за бъдещето на кучето.
Благодарим на всички съпричастни за разбирането.

P.S- Ахил НЕ търси Осиновители!
Сумата за операцията в ЦВК е събрана и платена.
Лечението му продължава, предстои дълъг период на рехабилитация. Всичко за състоянието на Ахил се публикува в досието и можете да следите тук: Ахил/Achille


ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ!

Относно сигналите за публикации свързани със случая на Ахил,
искаме да съобщим, че куче Ахил-порода Кане Корсо е под опеката на организация StrayAngelsBulgaria и в момента е на лечение в ЦВК-София.
Всички легални начини за дарения са по следните начини:
Дарения по сметката на Сдружение StrayAngels тук: Дари/Donate
Дарения по сметката на ЦВК-София тук: Дари в ЦВК за Ахил-52872

Сдружението не носи отговорност за публикации свързани с набиране на средства от други лица!

Актуализация:

10.12.2017г.

“Операцията на Ахил премина нормално без анестезиологични усложнения. При извършения експлоративен достъп констатирахме следния статус на нервните коренчета формиращи раменни сплит: интактен преден клон(c6-c7), пълна авулзия на задния (c7-t1).Установи се нивото на авулзия-5мм от миелона със запазен къс спинален корен. Извършена беше епиневрална анастомоза на последния и дисталния нервен клон. Прогнозата не е добра поради наличието на нервно разкъсвсне и засягане на радиалния нервен сегмент. Шансовете за известно клинично възстановяване са до 10%. Нервите регенерират с 0,5-1мм на ден, така че резултат се очаква след 3-4 месеца.”

д-р Златинов, ЦВК-София

Сумата за операцията и лечението до момента за Ахил е  910.00лв.

09.12.2012г.

Ахил е четири месечно кане корсо, по зла съдба блъснато от кола, а неговият собственик в паниката и стреса, подписва отказ от кучето си и протокол за евтаназия.
Собственика на кучето, днес се свърза с нас и поиска да си го върне обратно. След дълъг и емоционален разговор с лекарите от ЦВК и член на нашия екип стана ясно, че човекът се е разкаял и съжалява за случилото се. Крайното решение, което взехме заедно за най-доброто на кучето е:  Да получи най-доброто лечение и подходящ за неговото състояние осиновител, след като се възстанови.
Обръщаме специално внимание към всички нападащи и хора, които пишат, че искат да “вземат” кучето, за да му помогнат и към всички желаещи осиновители!
Всички правим грешки, понякога необратими… Резултатите ги виждаме всеки ден, а с цел да предотвратим някое спасено животно, отново да се появи на улицата… имаме ВИСОКИ критерии , Въпросник, и Условия за Осиновяване!
Какво трябва да знаем всички, преди да си вземем домашен любимец вижте тук:  Осиновяване/Adoption 

07.12.2012г.

Когато прочетете този пост ще се запитате с възмущение” Как е възможно?!”
Но ние не съдим никой.. Каузата ни е друга. Да спасим още един живот!Историята:
Колкото и да не ви се вярва, това куче е бездомно… Вече.
До днес Тайсън- порода Кане Корсо, имаше собственик. Кола блъска Тайсън и променя съдбата му. Кракът му е със сериозна травма. Собственика му го води веднага в ЦВК, но след прогнозата, която чува се отказа от него. Причината е, че нямал финансова възможност и поради минимален шанс за спасяване на крака е предпочел евтаназия….
Решихме да го прекръстим Ахил – за Сила! Ще е нужна на този малък боец! Само на 3 месечна възраст, изоставен, защото.. вероятно ще живее на три крачета.
Диагнозата е: Авулзия на плексус брахиалис. Дори и да се оперира, шансовете за спасяване на крачето са минимални.
Налага се да се шият нервни снопове, което е супер сложно, но поради младата възраст
д-р Златинов ще направи всичко възможно, за да му даде шанс….
Утре Ахил ще бъде опериран.
Молете се за него… и му подайте ръка:

 

Дари/Donate

На място в ЦВК- Пациентски номер: 52872-
Основание: АХИЛ/Stray Angels