Помогни на Матча

1 750 лв. от 3 000 лв. събрани

Малката Матча е със счупени на няколко места задни крачетата. Ще бъде оперирана. Разчитаме на вашата подкрепа и вярваме, че заедно ще успеем да изправим на четири здарви крачета! Благодарим от сърце на всеки Дарител🙏

(Сумата за събиране е приблизителна за периода на предстоящото лечение: изследвания/диагностика/операции, стационар)

Цялата история на Матча следете по-долу по дати в хронологичен ред↓

лв.
 
Избери начин за даряване
Дарител

Данни на карта
Това е сигурно SSL криптирано плащане.
Terms

Дарение Общо: 100 лв.

  • Име: Матча
  • Пол: Женски
  • Възраст:~3 мес
  • Кастрация: Предстои
  • Медицинско състояние: Приета със травма на двете задни крачета. Текущо лечение и следоперативно възстановяване в клиника.
  • Характер: Много социална, гальовна.
  • Историята/08.09.23 г: Матча беше намерена във един вход със травма на крачетата, търсеща помощ: Вижте тук: VIDEO 
  • Търси дом и подкрепа за лечението. 
  • Ако желаете да осиновите или да бъдете приемен родител на Матча, попълнете: въпросник за кандидат-осиновител↓

19.09.23

Матча се чувства доста добре. Мърка и се храни със огромен апетит. Контролните кръвни изследвания са добре и анемията се подобрява. Започва все повече и добре да използва задните си крачета. От ляво от страната на операцията около самите шевове започва да секретира мътна течност, от която е взета проба и чакаме резултат от евентуална антобиотикограма. По ПКК няма данни за инфекция, така че засега раната само се обработва. Свободна течност около пикочния мехур има съвсем малко и уретрата изглежда здрава. Към терапията са добавени медикаменти, които да и помагат да уринира сама и добрите новини са, че от вчера Матча уринира напълно сама, няма нужда тези дни от мануално изпишкване.

15.09.23

Матча се движи доста добре и пишка сама! Все още я следим, защото пишка по 1 път на ден вече втори ден, но обилно. Изпражненията са оформени, вече е без абоката и на подкожен антибиотик, който може да се дава през устата още няколко дни. Отговорните лекари за котето смятат, че няма нужда да стои в клиниката да се трупат сметки за стационар и ако е възможно да се намери приемен или постоянен дом, като в този период да се консултира с д-р Златинов за профилактичните прегледи и да се прецени дали ще има нужда от друга операция и тн.  ТЪРСИМ ПРИЕМЕН/ПОСТОЯНЕН ДОМ ЗА МАТЧА и финансова подкрепа за покриване на сметките за операцията и лечененито. Благодарни сме на всеки подал ръка.