• Име: Алба; галени прякори: Малеби, Облак, Мърица Гладнишка
 • Порода: Микс
 • Възраст: 6 месеца, родена началото на юли 2022
  Размер/кг: Малък размер, между килограм и два
 • Медицинско състояние: Здрава и жизнена. Има здравна книжка, 2 ваксини RCP и е обезпаразитена.
  Кастрация: Все още не е кастрирана. В случай, че животното не е кастрирано при осиновяването е необходимо да се вземат нужните мерки и след навършване на подходяща възраст на животното, да се кастрира.
 • Характер/поведение: Игрива и много любопитна е. Изследва навсякъде и не обича да бъде сама за дълго. Разбира се с други хора, с други животни не съм опитвала да я запозная. Предполагам, че би ѝ било от полза, понеже е активна и като отделена от майка си от малка възраст, ѝ липсва игра и социален контакт с други котета. Затова бих се радвала, ако осиновителите ѝ вече имат коте/котета, или са склонни да осиновят две котета. Когато е подушвала хора, които гледат куче, е била плашлива. Понякога суче от халати и одеяла. След много игра или в някои части на деня обича да се сгушва и в скут.
 •  Навици/специфики: Алба има хигиенни навици и ползва тоалетна от дървени стърготини. Ползвала е и други котешки тоалетни без проблем, така че при евентуална смяна, очаквам, че би могла да се адаптира лесно. Преди се заиграваше с пликчето, което използвах, за да почистя тоалетната, но вече се научи да го оставя намира. Има афинитет към найлонови торбички и връзки за обувки, трябва да се пазят от нея. Хранена е със суха храна и с паучове. Не ходи на повод, но в момента проучвам нагръдници, за да я науча да им привикне вкъщи, с цел постепенно да се научи да излиза на разходки – ако покаже, че ѝ харесва. Бих се радвала, ако успея да я науча да ходи на повод, или ако осиновителят ѝ успее, но понеже е плашлива, бих се съобразила с желанието ѝ и нейното темпо на привикване. Ако не проявява осиновителят или котето такова желание, голямо пространство с приспособления за катерене, места за наблюдения и играчки също биха били достатъчни, за да може умът ѝ и желанието ѝ за игра да бъдат стимулирани.
 • Историята: Алба беше намерена в двор на кооперация, от 3 дена се чуваше мяукане. Слязох долу, за да проверя какво се случва, и я намерих. Беше самичка и със слепени очи. Заведох я на ветеринар, за да видя дали мога да ѝ помогна за проблема с очите, с идеята да ѝ намеря и дом. Оказа се херпесна инфекция, която се излекува с капки. Вече е здрава. Когато я намерих, беше на около месец.
 • Контакт за Осиновявяване : тел: 0886101520, email: [email protected], видеа в YouTube: https://www.youtube.com/playlist?list=PLP30IWrRK0Pk_ac1wzqVlecs3rdA_Cg6H
  още снимки в профила ми във FB: https://www.facebook.com/christina.tantcheva/posts/pfbid02ddeiMU9Vszp8JgzeKrW2U1A7Hh48RSBVrkSapNwvPAWaFDbmF7HX3qFL1ReHEJAZl

❗️Stray Angels не участва пряко в процедурата за осиновяване, тъй като не познава лично животните и техните Попечители. Препоръчваме на Попечителите да използват Въпросник за осиновяване , който ще им помогне да се запознаят с кандидат Осиновителя и опитът му в отглеждането на животни. В случай, че Stray Angels намери осиновител ще се свърже с попечителя и ще съдейства за осиновяването. Обръщаме внимание на Кандидат-Oсиновителите на животно от тази категория да се свържат с Попечителите, чрез контактите публикувани в профила на конкретното животно.