ФАЙЪР – ОСИНОВЕН във Франция

Home » ФАЙЪР – ОСИНОВЕН във Франция

Файър и Ева

Файър с момчето от новото си семейство

Файър и Здравко

18.02.23г. Щастливият ден на Файър! ОСИНОВЕН от прекрасно семейство във Франция! Благодарим ти от сърце за всичко, което направи, Ева!

Ти си Чудо❤️ 

 • Име: ФАЙЪР
 • Порода: Доберман пинчер
 • Възраст: ~ 2 години 
 • Размер/кг: 26кг / трябва да бъде около 40кг
 • Медицинско състояние:  Възстановява се след като беше намерен в критично състояние, слаб и недохранен.
 • Кастрация: Да
 • Характер/поведение: Кучето е социално и добро, но имаше нужда от работа със специалист по адаптация и социализация поради преживяния стрес. Проявава любопитство към всичко ново и започва да се отпуска и да показва себе си все повече. Свиква в домашна обстановка, изгражда навици и бързо се адаптира към заобикалящата среда. След големия прогрес, който той направи благодарение на професионалните грижи в приемния дом на Ева и Здравко, Fire вече е готов да се срещне със своя осиновител.
 • Какъв осиновител е подходяш за Файър? Файър има нужда от Човек, който има опит, знания и е готов да отговори на нужите му, за да му помогне да изживее най-добрия си живот. Файър е куче, което има нужда от внимание. Много е дружелюбен с хора, няма проблеми при срещи с нови хора на улицата, при среща с други кучета е спокоен и приятелски настроен. С деца не сме го срещали, нямаме информация как се държи. С котки има проблем:) или по-точно – гони ги. Разхожда се спокойно на повод, харесва разходките. Файър не е живял в домашни условия и всичко са новост за него. С любопитство изучава околната среда. Много е умен и лесно възприема и, но все още има да учи базови команди. Подходящ е за един човек или двойка, които живеят в по-голямо пространство /апартамент или къща. Когато получава достатъчно внимание е много послушен. Не обича да остава сам. Файър е прекрасно куче, но бъдещите осиновители трябва да са много търпеливи и да отделят повече време, докато се адаптира към новия си начин на живот.
 • Историята: Файър е жертва на нехуманно отглеждане на домашен любимец. Пореден случай на купено породисто куче, отглеждано в ужасни условия. Три месеца е отглеждан в клетка, без достъп до слунчева светлина. Кучето е около 2годишно и е намерено в критично състояние. Слабо, трепери и почти не се движи. Историята е ужасна. Две момичета направиха невъзможното, за да го спасят от стопанина му, който за радост даде писмен отказ за Файър. Не можем да ви споделим повече, защото за съжаление има и друго куче( братче на Файър), което трябва да предпазим, докато намерим начин да помогнем. Подаден е сигнал, тече процедура.
 • ЪПДЕЙТ 29.01.2022 ℹ️Новини за Барон (братчето на Файър):
  Искаме да ви съобщим, че следим случая на Барон. Той беше настанен за лечение и състоянието му вече много по-добро. Полагат се необходимите грижи до пълното му възстановяване. Към настоящия момент не се търси осиновител, всичко е наред, надяваме се да е така безпроблемно и скоро да имаме още добри новини.

ЧУЙТЕ ИСТОРИЯТА НА ФАЙЪР:  VIDEO

28.01.2023

20.01.2023

Вижте Fire! Няма и следа от изстрадалото момче.. Качил е тегло и мускулчетата на краката стават все по-силни, вече тича! Проявава любопитство към всичко ново и започва да се отпуска и да показва себе си все повече. Свиква в домашна обстановка, изгражда навици и бързо се адаптира към заобикалящата среда. След големия прогрес, който той прави благодарение на професионалните грижи на Ева и Здравко, Fire вече е готов да се срещне със своя осиновител! Ако това си ти, попълни въпросник за кандидат-осиновител

12.01.2023

С голяма радост искаме да ви съобщим, че Файър вече в приемния си дом:   VIDEO
Най-хубавата новина е, че за него ще се грижи един истински Ангел Спасител, ЕВА-наша приятелка, колежка и професионалист в рехабилитацията на пострадали кучета от Animal Rescue. Безкрайно сме благодарни, че тя и нейният партньор Здравко ще помогнат на Файър да се възстанови, да превъзмогне миналото си и да се превърне в щастливия домашен любимец, какъвто винаги е трябвало да бъде. Освен Ева и Здравко, който също има много опит в отглеждането и рехабилитацията на добермани ще помага и Meret – красива и мила доберманка, която преди година беше спасена от тях със същата участ като на Fire.

05.01.2023

Здравословните проблеми на Файър са в следствие на ужасните условия, в които е отглеждан и живял, както недохранването. Има изменения в червата, но като цяло общото му състояние е добро, кръвните изследвания също. Има позитивен тест за Гиардия и е настанен в инфекциозно отделение, където ще остане на назначеното лечение, докато се стабилизира. Само ден след от приема в клиниката се вижда промяна в състоянието му. Сяда и се изправя по-лесно, вече прави малки разходки. Храни се с апетит, но с малки дози, като постепенно количеството ще се увеличи според нужното за неговите килограми. В момента е 26кг, а би трябвало да е ~ 40кг.
Файър се нуждае от специализирана храна. Диетолог ще подготви хранителен режим, който ще е ключов за неговото възстановяване.
Файър се подобрява не само от терапията, а от всяка минута внимание, която получава от лекарите. Всички сме удивени от поведението му, защото въпреки всичко преживяно, той е изключително доверчив и мил към всеки, който го погали.
Поглежда с кафявите си, все още тъжни очи, с Благодарност. Към момичетата, които го спасиха, към лекарите и към всички вас, които помагате да върнем радостта в очите на това прекрасно създание.
Нека заедно помогнем на Файър!

03.01.2023 НАЧАЛОТО:

Това е поредното породисто купено куче, отглеждано в ужасни условия, 3 месеца без светлина в клетка. Кучето е около 2годишно и е в критично състояние. Слабо, трепери и почти не се движи. Историята е ужасна и с продължение ще ви я разкажем, но първо трябва да го спасим. В момента пътува към ЦВК – София. Две момичета направиха невъзможното, за да го вземат от стопанина му, който за радост даде писмен отказ. Не можем да ви споделим повече, защото за съжаление има и друго куче, което трябва да предпазим, докато намерим начин да помогнем