Хоп е кученце със специални нужди, което не може да ходи и с четирите си крачета. Въпреки всички лоши прогнози, щастието се усмихна на Хопи и той намери своите осиновители! Истината е, че самите осиновители, Мария и Кирил са пряко запознати и свързани с подобна ситуация, поради невъзможността на Кирил да може да ходи. Те видяха Хопи и приеха присърце неговото състояние и решиха да му дадат цялата обич на света…до когато му е писано.. Това е един невероятен пример как млади хора в неравностойно положение отвориха сърцата и домa си за неподвижния Хопи, независимо от изискванията, които са нужни за отглеждането му, както и за неясната му съдба и дълголетие… Поклон!

ХОПИ получава цялата Любов от своето семейство, но за да получи най-качествената грижа, която е ключова за неговото състояние, той и неговото семейство ще са ви много благодари, ако ги подкрепите с дарение за:  храна, добавки, консумативи, контролни медицински прегледи. Хопи вече има свой собствен профил в Инстаграм: @hopi.strayangels, където можете да следите живота му, да го подкрепите и да ви заразява с усмивка всеки ден, защото той…наистина вече се усмихва. Благодарим ви!

 • Име: ХОПи
 • Пол: Мъжки
 • Порода: Микс
 • Възраст: ~ 9 мес
 • Размер: 15кг
 • Медицинско състояние: Кученцето е с неподвижни крайници. От неврологичния преглед се установяват изменения в позицията на крайниците (които може да са вследствие на генетична аномалия). Хопи беше лекуван в ЦВК- София, където прекара 2 месеца. Преминато лечение от коронавирус и гиардия и Гана.
 • Историята: 18.05.2023г. Видео Бебе на 3 месеца, което не може да се движи с неясен медицински проблем. Поредното клето създание изоставено заради здравословни проблеми и жертва на безотговорно развъждане и отглеждане. Кръстихме го Хоп( с надеждата, че ще се скочи на четири крачета). Актуализираме информацията в хронологичен ред по-долу↓

ЪПДЕЙТ: 29.07.2023

Скъпи приятели,
Трогателната история на Хопи продължава да ни разтърсва от емоции!
Гледайте в централната емисия на Нова ТВ репортаж с историята на Хопи и неговите невероятни Хора, които отвориха домът и сърцето си за него.
Нищо от това нямаше да бъде реалност без вашата безрезервна подкрепа! 💕🙏
Благодарим ви от сърце!

ЪПДЕЙТ: 11.07.2023

Скъпи приятели,
Бихме искали да споделим с вас една прекрасна новина, която разглеждаме като истинско чудо и именно заради тези чудеса не се отказваме от каузата си да се борим и за най-невъзможните случаи с животинки!
Всички все още помните и се вълнувате за нашият ушат талисман Хопи, нали?
Представяме ви усмихнатия и истински обичан Хопи в новото му семейство/приемни родители, които часове след последният ни пост писаха и звъняха напористо, за да дадат огромната си заявка и желание да отгледат с цялата си любов милото ни момче, независимо от диагнозата му. Истината е, че самите Мария и Кирил са пряко запознати и свързани с подобна ситуация, поради невъзможността на Кирил да може  да ходи. Те виждат Хопи и приемат присърце неговото състояние и решават да му дадат цялата обич на света…до когато му е писано..
Това е един невероятен пример как млади хора в неравностойно положение отвориха сърцата и домa си за неподвижния Хопи, независимо от изискванията, които са нужни за отглеждането му, както и за неясната му съдба и дълголетие… Поклон!
Ние, заедно с новите родителите на Хопи няма да се откажем да търсим решения дори и за минимален шанс за раздвижване – ще продължим да търсим варианти за рехабилитация, подсилване на мускулната система и сухожилията, хранене с висококачествена храна с нужните добавки, прегледи при невролози и рехабилитатори – за тази цел ще сме благодарни да продължавате да подкрепяте нашето момче и съвсем скоро да ви зарадваме с още едно ЧУДО!
Хопи вече има свой собствен профил в Инстаграм: @hopi.strayangels, където може да следите живота му и да ви заразява с усмивка всеки ден, защото той…наистина вече се усмихва
Благодарим от цялото си сърце на прекрасните Мария и Кирил и на всички вас, които неотлъчно сте до нас в борбата ни за справедливост! Заедно ще направим света едно по-щастливо и смислено място за живеене и ще вярваме, че чудесата наистина съществуват!

ЪПДЕЙТ: 03.07.2023

Приятели, ХОП няма да проходи и ще остане инвалид. Няма думи да опишем чувството на мъка и безсилие.
Знаем, че сега ще ни пишете, искайте още мнения още изследвания… Направихме всичко възможно, изчерпахме всички опции…Лекарите ни казват, че дори и да се открие причината за това състояние и да има диагноза…това няма да промени нищо, защото лечение няма. Рехабилитация също. Прогнозите на всички лекари са непълноценен живот и предвид, качеството на живот трябва да се вземе отговорно решение за неговата съдба. Хопи е само на 4-5 месеца, подрастващо куче и състоянието му ще се влошава…. А ХОПи, който вече няколко дни е в приемен дом и сами можете да видите разликата и щастието в очите му, когато е добре обгрижван и обичан! За пореден път си доказваме колко е важна персоналната грижа и любов! Към момента той е в цветущо здраве, жизненост и желание за живот и въпреки препоръките на всички лекари, че евтаназията е единственото решение за него, ние няма да се откажем да му предоставим качествен живот, колкото и да му е отреден такъв! Ако и вие искате да помогнете, ВИЖТЕ КАК МОЖЕТЕ ДА ПОМОГНЕТЕ НА ХОП:

 • ТЪРСИ СЕ спешно, ЧовекЪТ, който би отворил сърцето си за това невероятно мило същество, който да се грижи за него в това му състояние. Въпреки,че ХОПи изглежда тежък случай, грижите за него не са огромни, а по-скоро се изисква отдаденост, висока хигиена и по-често пребиваване вкъщи. Рутината по грижите за него изглежда по следния начин:
  * Сутришен тоалет и хранене – измиване с вода на мивката, смяна на пелени и закуска
  * Извеждане с количката навън, за да прекарва време на слънце, въздух и тревичка
  * Вечерен тоалет и вечеря + втора разходка (при възможност)
  * Най-важна е високата хигиена, често сменяне на пелени и почти постоянно присъствие/внимание ( да не се оставя сам за повече от 3-4 часа на ден).
  ХОПи е изключително кротък, не лае,не плаче и си стои кротко в легълцето по цял ден. Вози се е кола без проблем. Радва се на всяко внимание и игра и не досажда по никакъв начин.
 • МОЛИМ всеки от вас, който се припознава като ЧовекЪТ, който би дал шанс на ХОПи за пълноценен и щастлив живот да се свърже с нас на посочените телефони,на които можем да предоставим пълна информация,относно нужните грижи и състоянието му.
  Препоръчително е да има опит в отглеждането на кучета или хора инвалиди.
  МОЛИМ за контакт с хора, които ще се отнесат отдадено към този случай и са напълно наясно с отговорността, която биха поели.
  С огромна надежда, вярваме,че ще намерим неговият Човек, който ще стопли и без това изстрадалото му сърчице и ще го дари с безусловна грижа и обич
 • ПИШЕТЕ НИ на email: [email protected]

27.06.2023

ХОПи днес напусна клиниката и отива с приемната си майка-Бианка в къщиии…Споделяме с вас този толкова емоционален момент и се надяваме на Чудо..  Live VIDEO от изписването на Хопи