Търси  Дом!

Име: Уил/Спайк

Порода :  Немска Овчарка

Възраст: 4 г

Характер: Добър приятел. Търси внимание и ласка. Не харесва много други кучета, но  реагира избирателно. Обожава да общува и да играе с хора.

Особености : Уил има три крайника. Заден десен крак е ампутиран.

Видео как се движи Уил, вижте тук

ТЪРСИМ ДОМ и ОТГОВОРЕН ОСИНОВИТЕЛ  само в БЪЛГАРИЯ!

Ако имате желание да осиновите Уил, молим да
попълните  въпросник за осиновяване на куче, който можете да изтеглите от тук

06.07.2018г.

Волният Уили…
След всичко преживяно и след всучки усилия Уил стъпи здраво на трите си крачета. Истината е , че той намаше да оцелее в клиниката…Лекарството, което го спаси е грижата с любов в домашни условия на неговата попечителка. Сега, обаче тя има нужда от подкрепа.
Не търсим финансова подкрепа за Уил.

ТЪРСИМ ДОМ и ОТГОВОРЕН ОСИНОВИТЕЛ в БЪЛГАРИЯ!

12.02.2018г. Относно Уил.

Когато създадохме тази организация, искахме да бъдем различни. Различни не като цел на подобни организации, а като смисъл и пример как трябва да се случват нещата с най-благородни намерения.
Всеки поет от нас случай е изстрадан. Ние сме при животните. Виждаме ги, чувстваме с тях, боли ни.
Не сме излишно самоуверени и не мислим, че можем да помагаме без лекарската и Вашата подкрепа.
Всички спекулации напоследък ни причиняват обида и болка, но не ни спират в мисията да помагаме на животните.Това обаче няма как да стане без Вашето доверие в нас и в решенията, които взимаме. Като нова организация се сблъскваме с уроци и въпроси, които трябва да разрешаваме и често няма лесни отговори. Пред нас като сдружение стои въпроса докъде носим морална и финансова отговорност да помагаме. Не бягаме от тежки случаи и не взимаме лесни решения за живота на питомниците си. Когато поемем случаи, поемаме отговорност за живота и здравето на живо същество, както и за средствата на дарителите си. Ние не сме лекари. Не ние взимаме решение за здравословното състояние на животните. Съобразяваме се с решението на клиниката, поела грижа за кучето. Когато ни кажат, че сме изправени в ситуация без реален шанс и лекарите не ни дават надежда, ние сами не можем да взимаме решения как да лекуваме.
По-нататъшното ни участие като организация, отговорна за събирането на средства за Уил( до 08.02.2018), и предвид създалата се ситуация свързана с дарените средства сме поставени пред моралния въпрос да не се превърнем в едни от многото, извършващи негативни кампании, които усвояват пари на гърба на безнадеждни случаи.
Ние не „убиваме“ Уил като заставаме зад становището на лекарите. Длъжни сме да публикуваме истината за неговото здравословно състояние и прогнозата за него, а Вие може сами да прецените, желаете ли да продължите подкрепата си. Медицината не е математика и не дава гарнции.
Уил вече е при новия си „стар“ попечител Росица Ангелова и се надяваме да опровергае медицинското становище. Желаем му го от сърце и стискаме палци на него и Роси в тежката задача, с която се е заела.
Изготвили сме сметка за получените дарения и направените разходи по лечението му, която може да видите в края на поста. Ако някой желае лично да се запознае с документацията, ще му дадем възможност. В същото време не считаме, че социалните мрежи са мястото да се изнася лична и финансова информация, касаеща дарителите ни.

Обща дължима сума за лечението на куче Уил от 27.11.2017г. до 07.02.2018г. в ЦВК и Зооцентър в Ring Mall-6009 лв.
🔻Платени от дарители на място в ЦВК-1698лв.(основание Уил)
🔻Платени от Германия- 1306лв.(основание Уил)
🔻Платени от дарители на Stray Angels по банков път и Pay Pal- 1520лв (основание Уил)
🔻Доплащане лично от Stray Angels -1485лв. ( дарения с общо основание и др.кучета)
🔹Обща платена сума 6009 лв.

Ако някой от вас е направил дарение и не е видял публикувано името си тук: Дарители/Donators. може да се свърже с нас или да изпрати бележка за дарението на email ; [email protected].
Не носим отговорност и няма как да знаем, ако сте напрвили дарение по-друг от описаните начини.

08.2018г Поради големия интерес към този случай се чувстваме длъжни да изясним нашата позиция във връзка със спекулациите на хората осъждащи действията ни по спасяването и лечението на куче Уил. Ангажирайки се с него имахме най-доброто намерение да дадем шанс на Уил, въпреки тежкото му състояние.  Осигурихме най-адекватното лечение и грижа в клиника, на която имаме доверие. Това се случи с помощта на всички Вас, които дарихте средства за Уил. Пълния списък с дарители поименно, можете да намерите тук: Дарители/Donators 
Цялата сума за неговото лечение от поемането му, до 08.02.2018г. е в размер на 6009.00 лв. и е изцяло покрита от Дарителите на Stray Angels – по банков път, с карта или с дарения на място в ЦВК и Физиотерапевтичния център в Ring Mall. Въпреки дългите спекулации, че Уил е бил финансиран предимно от немска организация, 350.00 евро от общата сума са постъпили като две последователни дарения от Германия по сметката на ЦВК и 125.00 евро по сметката на Зоо Център-Ринг Мол.  Крайната цел беше осиновяването на Уил именно в Германия, а Росица Ангелова – посредник и отговорник за задомяването му там. Това беше причината Stray Angels да прехвърлят собствеността на Уил на нейно име, а сдружението пое отговорността за събирането на средствата за лечението до заминаването. Регистрацията на микрочипа на Уил е на името на Росица Ангелова още от Ноември 2017г, а междувременно ние нито за момент не сме преставали да осигуряваме неговото лечение и възстановяване. За съжаление случая на Уил не протича така, както бихме искали ние и както се надяваха неговите лекари. При спасяването на пациенти като Уил винаги се работи в две посоки – справяне с острите, живото-застрашаващи проблеми от една страна и борба за качествен, лишен от болка живот от друга. При Уил с общи усилия запазихме живота, но за съжаление е малко вероятно да се осигури качеството му, дори и задомен при стопанин отдаден изцяло на него от тук натам. За това къде седи етичната граница, след която поддържането жив на един пациент с хронични болки и проблеми вярваме на нашите лекари. Никога не сме се отказвали от Уил и не сме преставали да се борим за него, но стоим зад хуманното отношение и вярваме в професионализма и лекарската етика на хората, които лекуват Уил. Прилагаме официалното клинично становище на лекаря, който работи неотлъчно с Уил през последните месеци, и който заедно с екипа си направи почти невъзможното като терапия, грижи, оперативни намеси, консултации и рехабилитация. Ако след всичко това той и екипа му преценяват, че живота на Уил е обречен на страдание и смятат, че професионалната и етичната граница за него са преминати, то ние стоим зад тях.  
Клинично становище – д-р Владислав Златинов, ЦВК за
състоянието на Уил – мъжка немска овчарка, на възраст около 3г., тегло 26 кг.
„Текущото състояние на пациента е след лечение на тежки
травми на задните крайници преди около 2,5 месеца. Първоначалната спешна помощ, стабилизация и ампутация на десния заден крайник е извършена в клиника в град Перник. Там е
диагностицирана и травма на задния ляв крак –  фрактура на колянната капачка с разкъсване на пателарния лигамент. Уил беше насочен за терапия в Централна Ветеринарна Клиника,
където беше приложено комплексно лечение, включващо три
основни хирургични интервенции и поддържаща грижа и терапия. За около месец след първата операция кучето беше
хоспитализирано в клиника Зооцентър – Ring Mall. 
Пред-оперативната ни оценка, подробно обяснена на попечителите на Уил, беше за силно съмнителна прогноза с много рискове поради естеството на проблема – пациент със загуба на крайник и тежка инвалидизираща травма на срещуположния. Изтъкнато беше, че дори при пациенти с четири крайника, възстановяването на увреден пателарен лигамент често е свързано с усложнения и нужда от ревизиращи операции. Хирургичните интервенции на Уил бяха насочени към възстановяване на разкъсаните тъкани, включващо възстановяване целостта на пателата и лигамента й, временно блокиране на коляното за предпазване на последната реконструкция, поетапно отстраняване на имплантите в областта (пластина, серклажна тел и т.н.). В след-оперативния период бяха използвани специални имобилизиращи устройства (шини), за постепенно натоварване на реконструираната връзка. Резултатите бяха обнадеждаващи през първите етапи от лечението – признаци на функционално възстановяване и стабилност на пателарния лигамент. За съжаление последва рязко влошаване и късно
разкъсване на лигамента, усложнено с локална инфекция на оперативната рана.

Актуалното ортопедично състояние към 10.02.2018г на
Уил включва
: тотална загуба  на функцията на квадрицепсния механизъм (невъзможност за екстензия на коляното), наличие на активна локална инфекция в колянната става (в процес на лечение с антибиотици, дренаж и ежедневна смяна на превръзки), трудно придвижване със силно изменена походка –  балансиране на предните крайници, минимално подпиране на оперирания заден крайник. За съжаление прогнозата за нормално функционално възстановяване на Уил е категорично лоша – очакват се поява на тежки дегенеративни промени в засегната коленна става, на този етап възстановяването на пателарният лигамент изглежда невъзможно, овладяването на локалната инфекция би било трудно и продължително (месеци). За нас състоянието на Уил предизвиква морално-етичен казус за оправдаността на едно продължаващо лечение. Случаят беше разгледан изключително внимателно, защото поради естеството и развоя на заболяването, на пациента се причинява страдание, дискомфорт и болка, които се очакват и постоянно в дългосрочен план. Подобно състояние е крайно неприемливо за нас и противоречи на принципите на добрата медицинска грижа за пациентите.“
От друга страна, както споменахме собствеността над Уил беше поверена на Росица Ангелова. Като негов актуален собственик тя не приема лекарското становище и преценка и държи да продължи да се грижи за Уил в домашни условия въпреки етичния казус. Разбираме, че попечителката искрено смята това за правилното решение, но оставаме несъгласни това да се случва с цената на физическия дискомфорт и страдания, които са медицински факт в случая на Уил. Намирането на дом за Уил в чужбина е почти невъзможно – опитът ни с лекарите в Германия или Холандия с пациенти като Уил е, че те не оставят да страдат подобни пациенти и биват евтаназирани почти веднага. Въпросът за това докъде е етично да се поддържа жив и като инвалид един пациент е много точно регламентиран в тези държави.
По горе изброените причини Сдружение Стрей Ейнджълс няма права и не може да взима решения за куче Уил. Тъй като сме крайно несъгласни с плановете за бъдещото отглеждане и евентуално лечение на Уил от страна на официалния му попечител, прекратяваме всякаква бъдеща подкрепа на организацията и считаме несъобразяването с препоръките на неговия лекар твърде далеч от хуманната практика, която смятаме за неизменен принцип, на който базираме отношението си към нашите подопечни.
Съжаляваме Уили…Обичаме те и ти пожелаваме живот без болка!
Благодарим на всички дарители и хора съпричастни към съдбата на Уил.

Цялата история на Уил

*******************************