03.01.2022 . Това е щастливия ден на Тина! Още едно бездомно ангелче намери своя дом завинаги! 

  • Име: Тина (знае си го).
  • Порода: Няма порода. Окраската ѝ е красива комбинация от костенурково и тигрово, на английски ѝ викат torbie.
  • Възраст: Около 4 месеца (род. август 2022 г.).
  • Размер/кг: 1,6 кг. Според мен ще бъде дребна котка.
  • Медицинско състояние: Здрава и жизнена. Имаше гъбички, от които се излекува напълно (доказано и чрез посявка). Завършени ваксинации (2хRCP). Обезпаразитена.
  • Характер/поведение: Игрива хлапачка! Изследва навсякъде, качва се все още не съвсем навсякъде и понякога ляга да ти мърка в скута. Социална с хората, не се бои от непознати. Много добре се разбира с нейното си куче и си играят; от другите я е страх, но сигурно би свикнала, както и с котки. Кучето я учи да уважава личното му пространство, но тя обожава да се закача с по-възрастните.
  • Навици/специфики: Тина ползва силиконова котешка тоалетна без проблем. Яде всичко, даже банани. За момента я храня по 5 пъти на ден с консервирана, суха и домашна храна. Почвам полека да я привиквам към четката за зъби. Може да носи нагръдник. Най-лесно се пренася, когато се е уморила и чантата ѝ е отворена. Тогава седи спокойно и в превозните средства. Иначе аз опитвам да я уча да ходи навън, за да се катери, да е на въздух, да се стимулира умствено и да не се страхува цял живот от външния свят и забелязвам, че ѝ харесва гората. На други места е по-нервна и иска да ходи, където не може, но понякога, когато сме в гората с кучето, се разиграва и започва да скача от дърво на дърво и да гризе клечките, които се подават от ствола. Ще ми се да я дам на хора с къща с двор, където е безопасно да излиза самичка (но да живее вътре като част от семейството), или които от време на време ще я извеждат например във входа и пред блока. Ако няма такава възможност или желание от страна на осиновителите или на самото коте, може и без излизане, стига да има достъп до пряка слънчева светлина на обезопасен балкон, голямо пространство и изкуствени дръвчета, мебели или етажерки за катерене, хралупи, места за наблюдение и играчки за развиване на ума и сетивата на малкия хищник.
  • Историята: Тина и сестричката ѝ бяха намерени в безпомощно състояние от моя приятелка в една необитаема от хора къща, където тя ходи да храни животните. Според нея майка им ги е изоставила в доста ранна възраст. Приятелката ми един месец полагаше грижи за тях в тази къща. За съжаление сестричката не оцеля. Тина обаче е боец; общо взето имаше само кожен проблем, заради който приличаше на прилеп. Взех я на 5 октомври и реших да я излекувам и после да ѝ търся постоянен дом. Сложихме ѝ прякор Гъбичко, макар че още от началото си беше официално Тина… Отдавна вече не е „Гъбичко“, да е жива и здрава! Надявам се да ѝ намеря подходящи хора, които ще ѝ обръщат внимание, ще ѝ прощават малките бели, ще полагат нужните грижи и много ще си я обичат. Намира се в София.
  • Търси постоянен дом.
  • Контакт на попечителя за осиновяване: Тел. 0887711164, имейл [email protected]. Още снимки има във ФБ: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10100353393812908&type=3, а клипове има в YouTube: https://www.youtube.com/playlist?list=PLb4xt4J2_kPI2Zjkn6DMEZKEo467KEgLI.

❗️Stray Angels не участва пряко в процедурата за осиновяване, тъй като не познава лично животните и техните Попечители. Препоръчваме на Попечителите да използват Въпросник за осиновяване , който ще им помогне да се запознаят с кандидат Осиновителя и опитът му в отглеждането на животни. В случай, че Stray Angels намери осиновител ще се свърже с попечителя и ще съдейства за осиновяването. Обръщаме внимание на Кандидат-Oсиновителите на животно от тази категория да се свържат с Попечителите, чрез контактите публикувани в профила на конкретното животно.