09.10.22г Днес е щастливият ден на Сами, която пристигна в новия си дом в Германия. Тя беше осиновена заедно със друго наше Бездомно Ангелче – МАЯ.Безкрайно благодарим на Myriam – тяхната осиновителка, която отвори дома и сърцето си за двете момичета. Те преживяха много тежки моменти, чакаха толкова дълго… Животът, кото заслужава всяко живо същество. Грижа и Любов ❤️

Припомнете си исторята на Сами↓

 • Име: Сами
 • Пол: женска
 • Порода: Микс
 • Възраст: ~ 5 г
 • Размер: едра,тежи 25 кг
 • Паспорт, васксини, чип: Да
 • Кастрация: Да
 • Медицинско състояние: Здрава. Приета с тежка травма от капан разкъсал бузата, долна челюст, част от носа и езика. Оперирана. Възстановена.
 • Характер: Социална, много добра и спокойна. Ходи на повод, пътува добре в кола. Няма проблеми с други животни. Има изградени хигиенни навици.
 • Подходяща ли е Сами за вас? Тя би се чувствала по-добре в къща с двор. Би могла да живее и в апартамент, с хора които имат достатъчно време за да я разхождат. Голяма на вид, но много спокойна. Адаптира се бързо. Социална. Не е конфликтна, дори напротив – винаги играе ролята на миротворец. Бързо свиква с промени в обстановката, с пътуване и с нови хора. Обича деца. Бързо възприема и се обучава лесно. Новите и стопани може да са хора както с по-динамичен, така и с по- спокоен начин на живот. Сами е прекрасен компаньон с уравновесен харахтер, в който всичко е точно премерено. Сами е куче с огромно сърце.Емоционална и обичлива, изпълнена с доброта и благодарност.
 • Историята:12.03.2022г. Вижте видео как беше намерена: Видео
  Хваната в бракониерски капан разкъсал бузата, долна челюст, част от носа и езика.
  Момчетата, които я намериха ни потърсиха за помощ и разказаха тъжната история на това изстрадало момиче… Само на 2 години, изоставена от собствениците, защото са заминали в чужбина. Въпреки, че е много добра и социална била нежелана от хората наоколо, а те са се опитали да се отърват от нея по-най жесток начин.

ЛЕЧЕНИЕ

15.03.2022г.Сами е добре след кръвопреливането. Днес се разходи мъничко, изпишка се. За пръв път похапна малко. Ако се храни всеки ден, до няколко дни лекарите ще махнат сондата. Предстоят и още поне 2 упоявания, две ревизии. Ще се прибират тъкани, ще се затваря , ще се шие. Все още има инфекция в устата, слюнката и храносмилателните ензими пречат на по-бързото заздравяване на тъканите. Другата седмица Сами излиза от клиниката и няма къде да отиде. Не се нуждае от никакви специфични грижи. Много е спокойна и добра. Търсим приемен дом спешно, поне за около месец.

13.03.2022г. Операцията на Сами току що приключи. Извадени са части от куршум, парчета кост, парчета некротиралата тъкан. Зашити са всички разкъсвания. Лекарите буквално са изградили муцунката и вече има форма. До тук всичко е наред, но Сами е слаба и кръвните и показатели не са в норма.Нуждае се от кръвопреливане.

12.03.2022г. Началото: Сами беше приета за лечение в клиника. Резултатът след лекарски преглед: Освен разкъсаната уста е установена и стара огнестрелна рана. Пораженията са: Липсва част от лицето, част от костта на горната челюст, част от долната челюст също и част от езика. Има некроза и голяма инфекция. Изглежда, че е постояла така извесно време. Кучето изпитва силна болка. Не се е хранила дълго време. Поставена е хранопроводна сонда.Предстои много дълга борба, оперативни интервенции, отстраняване на части от некротичните тъкани, почистване.Ако има късмет и вс