• Име: Шанс
  • Пол: Мъжки
  • Порода: Микс
  • Възраст: ~ 2 г
  • Размер:  20 кг
  • Паспорт, васксини, чип: Да
  • Кастрация: Да
  • Медицинско състояние: Шанс е здрав, но не може да си разгъва до край задните крачета. Това не му пречи да води пълноценен живот. Преминато лечение: Оперирани два задни крайника, с поставени коленни импланти. Шанс не можеше да стъпва на задните крайници. Имаше тежки костни деформации, вродена 4- степенна луксация, дегенереативни промени по коленните капачки, контрактура и скъсяване на мускулите, резултат от лошо отглеждане.Премина няколко поетапни операции на двата крайника, рехабилитация.
  • Характер: Социален, много любвеобвилен, разбира се с други животни. Има хигиенни навици, подходящ е за отглеждане в апартамент и къща с обесопасен двор, където да е пуснат свободно. Ходи на повод спокойно, обича разходките. Прекрасен домашен любимец.
  • Търси дом: В момента е настанен в доброволчески приемен дом, където попечителката му се грижи за него докато се намери осиновител.
  • Историята: 01.03.2022г. Отглеждан в изключително тежки условия на верига. След подаден сигнал е иззето от „стопаните си“ по процедура от общински приют и поето от Stray Angels, които организараха дарителска кампания за лечение. С помощта на Дарителите средствата за операциите бяха събрани и кучето беше оперирано от д-р. Златинов.

17.08.23 

20.05.23 

Втората операция на Шанс премина успешно. Шанс вече има платинни коленни капачки и на двете задни крачета. Рехабилитацията е много важна за оптималното му възстановяване и за това той все още има нужда от подкрепа.

Благодарим на всеки от вас, който е помогнал и продължава да помага на Шанс.

02.05.23 

Шанс ви изпраща обич и благодарност
Смелото момче се възстановява по-бавно, но добре добре след първата операция. Вече не се страхува от преживяното, спокойно общува с приятелчетата си и с доверие се гали в човешките ръце. Скоро престои преглед и ще бъде назначена дата за операцията на второто краче, която също се очаква да е доста сложна, но ние вярваме, че д-р Влади Златинов ще направи повече от възможното.

20.03.23 

Операцията на Шанс премина успешно, но никак не беше лесна. Отне около три часа и включи корективна остеотомия на бедрената кост (с двукратно скъсяване), такава на тибията и поставяне на изкуствена ставна повърхност. Последната техника използва специален високотехнологичен имплант PGR, покрит с гладко диамантено покритие. Както се очакваше част от меките тъкани бяха тежко скъсени (контрахирани), което направи поставянето на колянната капачка в правилната позиция много трудно или дори на ръба на възможното. Все пак крайният резултат беше добър. След успешната корекция на механичното изкривяване на костите ще се наложи сериозна постоперативна физиотерапия, за да могат да се раздвижат хронично обездвижените стави. Но всичко с времето си. В момента най-важно е пост оперативното обезболяване и грижа за общото състояние, за да може Шанс да се възстанови след тази тежка операция.

Д-р Златинов и екипът на Булвет