• Име: Чавo
 • Пол: Мъжки
 • Порода: Немска овчарка
 • Възраст: ~8-9 години
 • Размер: 30кг
 • Паспорт, ваксини, чип: Да
 • Кастрация: Да
 • Медицинско състояние: Здрав. Приет в клиника с инфектирали рани от ухапвания и в много лошо общо състояние. ПКК и четворен тест-положителен за дирофилариоза и ерлихиоза. Преминато е 30-дневно лечение с Доксациклин, което приключи на 16.07.  Продължава лечението с пипета Адвокейт всеки месец – до 1 година.
 • Характер: Социален. Разбира се избирателно с други животни. Има нужда първо да ги опознае.
 • Историята: Намерен на пътя в с. Мрамор в безпомощно състояние. Вероятно е бил домашен и изоставен, като е прекарал доста време в това състояние.С множество рани от ухапвания пълни с червеи изнемощял, доброволци го спасяват и закарват в клиника Св.Антим – София, като помагат и за покриване за първоначалните сметки за лечение. Заедно ще продължим борбата, за да излекуваме това изстрадало момче и ще направим всичко възможно да намерим Човека, който никога няма да го изостави отново… Благодарни сме на всеки, който ни помогне това да се случи…
 • Какъв осиновител е подходящ за Чаво? Осиновителят на Чаво трябва да има опит в отглеждането на кучета. Чаво е възрастно и спокойно куче, но има специфичен за породата характер. Понякога реагира избирателно към други кучета. Бъдещият стопанин на Чаво трябва да е в готовност да отдели нужното време и внимание, за да мъ помогне да се адаптира към новата домашна и околна среда. Би се чувствал добре, ако живее свободно в къща с двор и с хора, които водят спокоен начин на живот, Той е верен приятел и добър компаньон.
 • Чаво се намира в доброволчески приемен дом, където неговтата попечителка се грижи за него, докато се намери подходящ осиновител.
 • Ако  желаете да осиновите Чаво, попълнете:  въпросник за кандидат-осиновител↓

23.07.2023

Вече няма и следа от измъчения Чаво:) Раната на врата му заздравя, а той се радва на вниманието и грижите, с които го обсибва неговата приемна родителка. Надяваме се съвсем скоро да срещне своя Завинаги Човек! Благодрим на всички, които го подкрепят!

21.06.2023

Чаво напусна клиниката преди седмица и вече се възстановява под грижите на приемната му родителка. Раните заздравяват, вече няма оток, спокоен е, храни се, приема добавки и се чувства добре. Лечението за дирофилария (1-ва степен) продължава, както и контролните прегледи. Чаво е много слабичък и е изпитвал силна болка от раните…Вероятно множеството дупчици в тъканта на Чаво в областта на врата са резултат от строг нашийник… Предпочита да си лежи, става само за малко до тоалетна и се връща в леглото си… Каквото и да е преживял, надяваме се скоро да го забрави, да оздравее и да намери своя Завинаги Човек.
14.06.2023
Обич и благодарност от Чаво за всички Вас: VIDEO
Чаво се чувства по-добре, храни се, но му трябват още много сили, за да извърви пътя до възстановяването. Благодарим на всички, които го подкрепят! Той има нужда от добротата на хората!
13.06.2023
ЧАВО е поредното намерено изоставено, ненужно момче и има нужда от помощ. Нека бъдем заедно до него и да му помогнем да се излекува и да усети любовта, която заслужава
Намерен на пътя в с. Мрамор в безпомощно състояние. Кучето е порода немска овчарка. Има чип, но няма регистриран собственик. Вероятно е бил домашен и изоставен, като е прекарал доста време в това състояние. С множество рани от ухапвания пълни с червеи изнемощял, доброволци му спасяват живота. Заедно ще продължим борбата, за да излекуваме това изстрадало момче и ще направим всичко възможно да намерим Човека, който никога няма да го изостави отново… Благодарни сме на всеки, който ни помогне това да се случи…
Търсим приемен дом, подкрепа за лечението и грижата докато се намери осиновител за Чаво.
Ако желаете да помогнете с приемна грижа или бихте осиновили Чаво, пишете ни, или го подкрепете с грижа: https://strayangels.org/помогни-на-чаво/
📈Чаво е в клиника Св.Антим -София, където е на лечение за дирофилароза и анаплазмоза. Захранва се, защото е много слаб (23кг при стандарт 35кг). Има нужда от качествена храна, за оптимално възстановяване. Раните се промиват и е на антибиотик.
Благодарим на всеки подал ръка на Чаво