• Име: Сиси
  • Пол: женски
  • Възраст: Около 2 мес
  • Медицинско състояние: Котето е прието на 24.07.22г с парализа на задните крайници и е на текущо лечение в ЦВК-София. При общия преглед на крачетата се установява, неврологичен дефицит на тазови крайници с липсваща проприоцепция и съмнителна дълбока чувствителност. Атрофия на мускулатурата и декубитални рани, което говори за давност. Плитки ацетабуларни ямки с луксация/ сублуксация на двете тазобедрени стави(на база рентгенова снимка). От тестовете за инфекциозни заболявания е положителен за Корона Ag. За момента е започнато лечение за коронавируса, на системи и поддържаща терапия. Като план трябва да се оцени от ортопед и да се направи по-широка диагностика (скенер или ядрено магнитен резонанс), за да се предприеме хирургично лечение. Храни се добре.
  • Характер: Социално, въпреки преживяния стрес.
  • Историята: Намерена от дете в гр. Севлиево: ВИДЕО FBpage
  • Има нужда от подкрепа за лечението и приемна грижа, докато се възстанови и намери осиновители

10.08.2022

Сиси отиде в своя завинаги дом, тук в България, при своя човек – Силвия. След ваксините си, Сиси ще се запознае и със своята четиринога сестричка чихуахуа.

08.08.2022

Международния ден на котката – говорихме с дама, която бе пуснала кандидатура за малката Сиси. Не ни беше нужно много време, за да разберем, че са една за друга.

27.07.2022

Малката Сиси мина през големия скенер. След преглед на резултатите, становището на лекарите е, че тя няма да може да проходи… но това не е краят на борбата ѝ за нов живот.

Според лекарите липсва дълбока чувствителност и операция няма да ѝ помогне. Фрактурата на ставите е с голяма давност, за което съдят по образувалия се костен калус. Вероятно, ако е била намерена по-скоро след травмата, е можело да има шанс да проходи отново.

Въпреки това, Сиси се изпишква и ходи по голяма нужда сама, което е сериозен плюс за нейното състояние. Тя може да води хубав живот, ако използва количка за задните лапички.

Текущо се лекува от корона и когато се изчисти от вируса, Сиси може да напусне клиниката.

🏡 ⚠️ Сиси търси приемен дом или осиновители, за да се адаптира към домашния живот.