Сподели и помогни!

 • Име:  Макси
 • Пол: мъжки
 • Възраст:10
 • Размер/кг: 23
 • Медицинско състояние: Здравословно – има лека едностранна парализа на ларинкса, но тя не влияе на качеството на живота му и не е нужна оперативна намеса. Извадиха му развален зъб. Сега ще му правим снимка на крачето, защото си прави сам рана и ще проверим дали има артрит, за да му се дават медикаменти. Ваксиниран и чипиран е. Тестът му за гиардия беше положителен, давахме хапчета 5 дни и ветеринарите ни посъветваха да изчакаме поне месец преди да направим повторен тест. Не е кастриран, ще изчакаме да потвърдим, че е излекувана гиардията и състоянието на крака. Няма паспорт, чип и ваксини. Тестовете показват, че е здрав.
 • Кастрирано ли е? НЕ /Кампанията е за осиновяване само на КАСТРИРАНИ животни. В случай, че животното не е кастрирано поради неподходяща възраст или заболяване, Попечителят/Осиновителят се задължават да предприеме нужните мерки и след навършване на подходяща възраст на животното, да го кастрира да информира като изпрати снимка на паспорта с датата на кастрация.(точка 8. от дог. за осиновяване.):
 • Характер/поведение:  Социален. Разбира се с други животни особено по-малките. Вкъщи сме с две котки и се разбира и с тях. Единствено котките имат проблем с него, тъй като е на територията им. Но Макси няма проблем с тях. Макси обича да бъде навън и да си играе с други кученца. Сладко деденце е, енергичен за годините си. Много обича разходки, но не е издръжлив като младите кучета. Засега не може да стои сам, опитваме се лека полека да го оставяме по 10-15 минути сам в апартамента, за да свикне, че няма да го изоставим, а ще се върнем. Не е проявявал агресия към хора. С други кучета в повечето случаи се разбира. Имало е малко ситуации, в които той първи е почвал да лае на друго куче, в повечето ситуации им се радва и иска да се запознае с тях. Ако го лаят – отвръща повечето пъти. С котки е добре стига да не го нападат, на нашите им се радва. Единствено им е ръмжал ако са си позволили да се доближат до храната му докато яде. Когато вкъщи дойде някой започва да лае, но си личи, че го е страх от новодошлия, а не агресира. Понякога приръмжава ако рязко му се навлезе в личното пространство докато спи/лежи, но го галим по главата и се успокоява. Водили сме го на грумър, много го беше страх, но издържа.
 • Навици/специфики:  Ходи на повод. Ходи до тоалетна само навън. Игрив е по време на разходка. Вкъщи обича да спи, да яде и да бъде гален.
 • Историята:  Изоставено от стопаните си. Приютихме го преди 2 седмици, но не можем да се грижим още дълго за него.
 • Къде се намира в момента животното, което сте спасили? Вкъщи, гр. София
 • Осиновяване: Какъв осиновител е подходящ за животното, което сте спасили: Доколкото знаем цял живот е живял в апартамент и няма проблем с това. Той е ловджийско куче по порода и много обича да бъде навън. Подходящ дом би бил апартамент или къща с двор.
 • Контакт на попечителя за осиновяване: 0889901071
 • Дата на публикацията: 09.04.2023

❗️Stray Angels не участва пряко в процедурата за осиновяване, тъй като не познава лично животните и техните Попечители. Препоръчваме на Попечителите да използват Въпросник за осиновяване , който ще им помогне да се запознаят с кандидат Осиновителя и опитът му в отглеждането на животни. В случай, че Stray Angels намери осиновител ще се свърже с попечителя и ще съдейства за осиновяването. Обръщаме внимание на Кандидат-Oсиновителите на животно от тази категория да се свържат с Попечителите, чрез контактите публикувани в профила на конкретното животно.