• Име: Ели
  • Порода: Микс
  • Възраст: 2-3 годишна
  • Размер/кг: 4,300 кг
  • Медицинско състояние: Обезпаразитена, оперирана(поставена е титаниева пластина в предна лапичка,заради счупване),продължаване на лечение за задна дясна лапичка чрез медикаменти всеки ден
  • Кастрация: В случай, че животното не е кастрирано поради неподходяща възраст или заболяване, Попечителят/Осиновителят се задължават да предприеме нужните мерки и след навършване на подходяща възраст на животното, да го кастрира и да информира като ни изпрати снимка на паспорта с датата на кастрация.(точка 8. от дог. за осиновяване.)
  • Навици/специфики: Напълно изградени хигиенни навици. Едно мило и любящо животинче, спокойно в домашни условия. Леко плашливо, заради инцидента,който е претърпяло. Сигурна съм,че ще се възстанови напълно,тъй като го познавам преди злополуката.
  • Историята:  Котенцето живее пред дома ми и аз се грижих за него цяло лято. За нещастие един ден го открих в окаяно състояние. Разбрах,че е нападнато,захапано и мятано от домашно куче,което е било на повод. Благодарение на стопанина,кучето е успяло да пусне Елито и да не я убие на място,но за сметка на това тя имаше счупена предна лапичка и обездвижени задни крачета. Веднага беше откарана при ветеринара. Направена е операция на предната лапичка,сложена е титаниева пластина,за да сме сигурни,че ще може да стъпва и да разчита изцяло на предните си лапи. Направен е и ядрено магнитен резонанс,за да се види къде точно е проблемът в задните. Към момента тя приема медикаменти всеки ден за задните крачета. Движи се и състоянието се подобрява.
  • Контакт за осиновяване/ Попечител: Габриела Бургазлиева +359893030707,  Имейл: [email protected], Instagram:@gabrielaburgazlieva

❗️Stray Angels не участва пряко в процедурата за осиновяване, тъй като не познава лично животните и техните Попечители. Препоръчваме на Попечителите да използват Въпросник за осиновяване , който ще им помогне да се запознаят с кандидат Осиновителя и опитът му в отглеждането на животни. В случай, че Stray Angels намери осиновител ще се свърже с попечителя и ще съдейства за осиновяването. Обръщаме внимание на Кандидат-Oсиновителите на животно от тази категория да се свържат с Попечителите, чрез контактите публикувани в профила на конкретното животно.