21.01.23 Джуджи е осиновена!

 • Име/пол: Джуджи, женски пол
 • Порода/Микс: микс
 • Възраст: 2- 2,5 месеца
 • Размер/кг: в момента е под 1кг, очаква се да стане до 3-4
 • Медицинско състояние: Все още няма паспорт, първата ваксина ще се постави през февруари. Оперирана от изпадане на червото и успешно излекувана от котешки коронавирус, в момента не се налага прием на повече медикаменти, напълно възстановена е и са платени всички разходи по престой и лечение. Ще съдействаме на осиновителите по разходите за бъдещи ваксини и кастрация
 • Кастрация. Кампанията е за осиновяване само на КАСТРИРАНИ животни. В случай, че животното не е кастрирано поради неподходяща възраст или заболяване, Попечителят/Осиновителят се задължават да предприеме нужните мерки и след навършване на подходяща възраст на животното, да го кастрира да информира като изпрати снимка на паспорта с датата на кастрация.(точка 8. от дог. за осиновяване.): НЕ- котенцето все още не е кастрирано, тъй като няма необходимата възраст от 5 месеца, когато я навърши ще се направи кастрация
 • Характер/поведение.  Котето е социално, свикнало е с хора по време на престоя си в клиниката, за момента се страхува от други котки. Все още е бебе и е доста игриво- тича из къщи, закача се, гони краката и пантофите на хората, крие се:)
 • Навици/специфики: Научено е на котешка тоалетна, спокойно е в домашна обстановка, повече изследва и си играе
 • Историята: Кратка история как сте спасили животното: изоставено/изхвърлено/било ли е домашно/преживяло ли е травма? Разкажете: Котенцето беше част от дворно котило, бе намерено на 01.01.2023 в лошо състояние с изпаднало от дупето черво. Закарано е в клиника, където е оперирано по спешност. До махането на конците го оставихме на грижите на лекарите, тъй като се наложи и лечение от котешки коронавирус, както и поставяне на антибиотик 10 дни след операцията.
 • Къде се намира в момента животното, което сте спасили? в момента Джуджи е в дома ни в гр. София, но не можем да я задържим дълго, поради алергии и не съвсем подходящи условия за животно в самия апартамент.
 • Осиновяване: Какъв осиновител е подходящ за животното, което сте спасили: с динамичен/спокоен/ начин на живот? Какъв дом е подходящ за отглеждане: апартамент/къща с достъп вън и вътре/свободен в обезопасен двор с къщичка? Опишете животното така както вие го виждате, за да го видят с вашите очи бъдещите му осиновители: Смятаме, че Джуджи би се чувствала най-добре в дом, в който хората няма да се притесняват от игриво малко коте- изследва всяко ъгълче, катери се, където успява, играе си с всичко. Няма проблем да стои сама през деня, в клиниката е била изолирана дълго време. Още е малка и се страхува от други животни, но според мен би свикнала с времето и с друга котка.
 • Контакт на попечителя за осиновяване: Посочете ваш контакт за публикация: Тел: 0888 740 186
 • Дата на публикацията:  18.01.2023

❗️Stray Angels не участва пряко в процедурата за осиновяване, тъй като не познава лично животните и техните Попечители. Препоръчваме на Попечителите да използват Въпросник за осиновяване , който ще им помогне да се запознаят с кандидат Осиновителя и опитът му в отглеждането на животни. В случай, че Stray Angels намери осиновител ще се свърже с попечителя и ще съдейства за осиновяването. Обръщаме внимание на Кандидат-Oсиновителите на животно от тази категория да се свържат с Попечителите, чрез контактите публикувани в профила на конкретното животно.