• Име: Джеронимо (Джери)
 • Пол: Момче
 • Възраст: 1 г 5 месеца
 • Размер: 24 кг, повече няма да расте
 • Медицинско състояние: Джери има всички ваксини (включително бяс), отрицателни тестове (4D,CCV,CCD) и международен паспорт. Ще бъде кастриран в най-скоро време. Джеронимо премина успешно лечение от бабезия и анемия.
 • Кастрирано ли е?: Не. Предстои
 • Характер/поведение. Социално ли е? Разбира ли се с други: животни/хора/деца? Има ли поведенчески проблеми върху, които трябва да се работи?: Джеронимо е изключително социално куче. На моменти може да бъде плашлив особено, ако друго куче проявява агресия към него. Обожава човешкото внимание, да бъде милван и чешан по коремчето. Не обича силни звуци. Джери има огромни уши, които са хем клепнали, хем изправени, които може да движи във всички посоки. По тях може да се разбере в какво настроение е.
 • Навици/специфики:
  Джеронимо премина успешно лечение от бабезия и анемия. Макар и насила понякога, си взимаше лекарствата. От този ми опит с него, както и от посещения при ветеринар, съдя, че той не проявява агресия дори когато върху него се извършват неприятни манипулации. Джери върви на повод без проблем и смятам, че лесно ще изгради хигиенни навици. В градски транспорт и кола се вози съвсем спокойно без да прави бели вътре. Не се закача с други кучета по улицата или във ветеринарната клиника – не проявява агресия, а умерено любопитство. Няма опит в домашна среда, тъй като живее вързан. Прекарва времето си, скучаейки в къщичката си, или припичайки се на слънце през топлите дни. В редките случаи, в които Джери е бил пуснат, обича да играе с братчето си по типичния кучешки начин.
 • Историята:  Историята на Джери е тривиална и резултат от човешкото безхаберие. Роден на паркинг, още съвсем малък се озовава на верига. В момента живее по същия начин. Макар да получава храна и ветеринарни грижи, това е крайно недостатъчно. Не е преживявал травма свързана с човешко насилие над него, затова подхожда към всички с изключително доверие. Въпреки това за Джери е мъчение начинът, по който живее, тъй като не изразходва достатъчно енергия – не е разхожда и не е обгрижвани, както заслужава. Не се пази от коли и за него съществуват редица рискове, което прави намирането на дом спешно
 • Къде се намира в момента животното, което сте спасили?: Джери се намира в София и живее вързан на паркинг, където се грижа за него.
 • Осиновяване: Какъв осиновител е подходящ за животното, което сте спасили?:
  За Джери е подходящ човек, който с отворено сърце ще му даде шанс да заживее като част от новото си семейство. Препоръчително е да бъде взет от човек с опит, който няма да се откаже от него при първото предизвикателство. Джери се нуждае от внимание и търпение, докато свикне с новата обстановка. На нови места първоначално е стресиран, но бързо се окопитва. Препоръчително е стопанинът му да води активен начин на живот (разходки сред природата, походи, т.н), на които да взима Джери със себе си. Той е енергично куче и има нужда и от движение (освен нормалните разходки поне два пъти дневно). Животът на верига за Джери трябва да приключи възможно най-скоро, защото това крие опасност от травми, които той за момента няма. Джери има нужда от внимание и любов и е готов да даде същото на своите хора.
 • Контакт на попечителя за осиновяване: 0897022788 FB страница – Джери и Гари търсят дом
 • Дата на публикацията:  23.04.2023
 • Допълнителни подробности: За Джери би било подходящо и търсенето на приемен дом, където ще се адаптира с хора. Ако имате желание да бъдете негов приемен стопанин, не се колебайте да се свържете с мен.

❗️Stray Angels не участва пряко в процедурата за осиновяване, тъй като не познава лично животните и техните Попечители. Препоръчваме на Попечителите да използват Въпросник за осиновяване , който ще им помогне да се запознаят с кандидат Осиновителя и опитът му в отглеждането на животни. В случай, че Stray Angels намери осиновител ще се свърже с попечителя и ще съдейства за осиновяването. Обръщаме внимание на Кандидат-Oсиновителите на животно от тази категория да се свържат с Попечителите, чрез контактите публикувани в профила на конкретното животно.