Име: Бети
Порода: Микс
Възраст: ~1,5 г
Медицинско състояние: Обезпаразитена вътрешно и външно. Всички тестове са отрицателни. Има възпаление на окото и е на текущо лечение.
Ваксина, паспорт- предстоят
Кастрирана.
Характер: Вероятно е била домашна, защото е много мила и социална. Мърка и се гали в галещите човешки ръце, с надеждата, че никога няма да бъде отнова сама.
Търси постоянен и приемен дом: Как да осиновя?
Дарение за грижи

Историята и колко е гушлива Бети, вижте тук:

09.04 Приятели… Бети си отиде…
С огромна тъга пишем тези редове, но понякога, колкото и да опитваме, животът има друг план… След три дни поставяне на инжекции от ампули GS за лечение на ФИП, Бети не се повлия. Тази сутрин получихме обаждането, от което се опасявахме. Бети се е влошила много и в рамките на минути си е отишла, поемайки към пътя с дъгата…
Мъркай на воля, мила Бети – там, където няма болка… 🖤
На всички други ФИП борци – не губете надежда. Успеваемостта на лечението с GS е много висока, макар и с изключения.
Даренията, които получихме за Бети, ще бъдат разпределени за другите ни четириноги със спешна нужда от помощ.

Update 07.04: Резултатът от пробата, изпратена в Германия, е позитивен. Бети се бори със страшния мокър ФИП.

Чакаме доставката на първите три ампули, които са на добра цена, но от тук насетне, до края на 84 дневното лечение цената е между 60 и 80 долара за една ампула 🙁
⚠️Търсим дарители, които да могат да поемат поръчките на ампулите. Без това лекарство, Бети си отива…
Update 06.04 за Бети: След като вчера следобед тук излезе положителен резултат за ФИП от проба на риволта (от течността в стомаха), взехме решение да започнем спешно лечението ѝ, докато чакаме и резултатите от Германия. Вчера късно вечерта успяхме да намерим една ампула от скъпото лекарство, което е единственият шанс на Бети в момента. Започва лечение днес, а тази ампула ще стигне за 3 дни. Много е важно да не се прекъсва лечението, а целият цикъл е 84 дни. Една ампула струва (около) 41 долара.
Лечението на ФИП с това лекарство е доказано успешно, но животоспасяващите ампули се намират трудно. Името им е GS и се произвеждат в Китай. За да е на посилна цена, лекарството се набавя през канали на черния пазар. Това, приятели, означава, че няма как да се фактурира този разход.
За да помогнем на Бети ни трябват дарители, които вместо да преведат пари на нас, да ги преведат по сметката на разпространителя на лекарството. Намери се човек, който да поеме първите три ампули. Ако Бети се повлиява добре, ще трябва да гоним срок със закупуването на още. Бети има нужда от вашата помощ и за жалост няма време да чака.
Дори и отпаднала и с подут корем, Бети мърка и меси с лапички с призив да ѝ се помогне…🥺
Ако имате възможност да помогнете за закупуванто на още от ампулите на Бети, свържете се с нас на лично съобщение в Инстаграм, по мейл или Вайбър/обаждане на 📲0888740477
Мира-координатор котки.

06.04.22 Днес ни сполетя неочакван обрат с милата и гальовна Бети, която обитава стационар в клиника.

Бети отказва да се храни. След изследвания, се оказва, че понастоящем има завишени левкоцити и жълта течност в корема. Подозренията ни и тези на лекарите са страшната FIP диагноза. Тъй като тук не разполагаме с необходимата техника за достатъчно прецизни резултати, изпращаме по спешност кръвна проба към Германия за скрийнинг тест. Ще имаме яснота след седмица. През това време Бети ще е на поддържаща терапия и ще се молим да издържи. В случай, че тестът е позитивен, ни очаква много дълъг, тежък и скъп път в борба за живота ѝ.
Бети има нужда от много късмет и финансова подкрепа за своето лечение.
Разчитаме на Вас🙏♥️