АРЧИ ТЪРСИ ДОМ

 • Име: Арчи
 • Пол: мъжки
 • Възраст: 2 години и половина
 • Размер: 35
 • Медицинско състояние: Добро здравословно състояние, кастриран, с паспорт, чипиран, ваксиниран, 4Д тест отрицателен, претърпял е интервенция на предна дясна лапа след прегазване с кола,но към момента е в отлично състояние. Води пълноценен живот и не усеща дискомфорт.
 • Кастрация: ДА
 • Характер/поведение: Арчи е изключително кротък и послушен. Не прави никакви бели нито навън, нито в къщи дори да е прекарал целия ден сам. Разходките протичат лесно, вървейки идеално на повод. Не създава конфликти с околни кучета и котки, дори и да има такива които проявяват интерес към него. Даже избягва кучета, които поради неясни причини са настроени зле. Не е конфликтен. Арчи обожава да прекарва времето си в човешка компания – мил и любвеобвилен с хора, търпелив и тактичен към деца. Когато намерих Арчи, той имаше проблем с предната лява лапа в следствие на прегазване от кола. Бяха му направени 2 интервенции и поставена шина в продължение на 2 месеца. Към момента мястото на счупване е в много по – добро състояние, според докторите възможно най-добрия резултат. Не изпитва болка при ходене, но след 40-50 мин разходка се спира за почивка. Арчи е голям, но е толкова внимателен и не досжада с присъствието си, че без проблем може да живее в апартамент, опеределно обаче се чувства по-добре навън. Приятно си изкарва, като може само гледайки с часове да се наслаждава на природата – килограмите и козината не позволяват да изпитва дискомфорт през зимата, но по време на линеето е необходимо редовно прахосмукиране, ако е на закрито. Куч няма никакви претенции относно храната – яде както суха храна така и BARF. Единственото от което има нужда е дом и семейство. Семейство в което да има място и време за него. Арчи е от кучетата, които ще ви дадат много повече от колкото сте очаквали, няма начин да ви разочарова.
 • Навици/специфики: Няма нужда от никакви специфични грижи, има перфектни хигиенни навици и се държи чудесно с хора както в къщи так аи навън. Арчи е много възпитан и умен.
 • Историята:  Намерих Арчи в така известаназа Пловдив ромска махала „Столипиново“ където се беше скрил под една кола – безумно изплашен с доста силни болки. Хората разказаха,че е бил прегазен от кола.Определено беше загубил доверие в хората и доста трудно успях да го хвана. Качих го в клата,заведох на вет и си го прибрах. От ден първи, макар да беше толкова стресиран и го прибрах при още 3 кучета с две деца в 60 квадрата апартамент той се представи отлично. Изключително нежен, обичлив и адаптивен.
 • Къде се намира в момента животното, което сте спасили?  Арчи смени доста места на обитание тъй като нямах възможност да го задържа в апартамента. Навсякъде където живя хората бяха впечатлени от него и за един миг можеш да се влюбиш в Арчи. Така и не успя обаче да намери точно неговия човек. Всички сърца все се оказваха заети за куч.
 • Осиновяване. Какъв осиновител и дом е подходящ за животното, което сте спасили? Арчи живя къде ли не и насякъде се справи,но най му е хубаво да си живее в къща с двор, да се препича на слънце на тревичката, да си лежи, да си мечтае но задължително да има достъп до вътре, защото той има крещяща нужда от контакт  с хора – много нежен и любвеобвилен.
 • Контакт на попечителя за осиновяване:  00359878108119/Viber – 00447817796187/ FB – Stella Nikolaeva
  [email protected]
 • Дата на публикацията: 19.03.2023
 • Допълнителни подробности: Единственото нещо, което бих помолила бъдещите осиновители е ако е възможно за една снимчица веднъж месечно поне началото. Не си представям,че няма да знам къде е Арчи и дакли е добре.

❗️Stray Angels не участва пряко в процедурата за осиновяване, тъй като не познава лично животните и техните Попечители. Препоръчваме на Попечителите да използват Въпросник за осиновяване , който ще им помогне да се запознаят с кандидат Осиновителя и опитът му в отглеждането на животни. В случай, че Stray Angels намери осиновител ще се свърже с попечителя и ще съдейства за осиновяването. Обръщаме внимание на Кандидат-Oсиновителите на животно от тази категория да се свържат с Попечителите, чрез контактите публикувани в профила на конкретното животно.